Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tagliabue, Kentli İnsanın...

Dünyaca Ünlü Mimar Benedetta Tagliabue İstanbul’da!

İskoçya Parlamento Binası, Hamburg Hafencity Limanı, Diagonal Mar Park, Expo Shanghai 2010 İspanyol Pavyonu gibi önemli projelere imza atan ünlü mimar Benedetta Tagliabue, Yapı-Endüstri Merkezi aracılığıyla İstanbul’a geliyor. “Zihinsel Peyzajlar” başlıklı konferans, 27 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00’da, YEM Etkinlik Salonu’nda

yapi.com.tr

Toplantılar

Dünyaca Ünlü Mimar Benedetta Tagliabue İstanbul’da!
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 27 Ekim 2011 18:30
BİTİŞ TARİHİ: 27 Ekim 2011 20:45
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) | Ana sponsor: Siemens Ev Aletleri
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70
+ Ajandama Ekle

skoçya Parlamento Binası, Hamburg Hafencity Limanı, Diagonal Mar Park, Expo Shanghai 2010 İspanyol Pavyonu gibi önemli projelere imza atan ünlü mimar Benedetta Tagliabue, Yapı-Endüstri Merkezi aracılığıyla İstanbul’a geliyor. “Zihinsel Peyzajlar” başlıklı konferans, 27 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00’da, YEM Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek.

40 yılı aşkın süredir yapı ve mimarlık sektörünü buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, tasarımın her alanındaki ilgililer ile bir araya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamının kalitesinin yükseltilmesini sağlıyor ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamların yaratılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi’nin yeni konuğu, Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda İtalyan mimar Benedetta Tagliabue olacak.

Teknolojik, yenilikçi, estetik, fonksiyonel ve çevreci ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının liderleri arasında yer alan Siemens Ev Aletleri, mimarlık ve yapı kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalarını, ünlü mimar Benedetta Tagliabue konferansına verdiği destekle sürdürüyor. Alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, sektörün önde gelen aktörleri ile bir araya getirmeye önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Milano’da dünyaya gelen Benedetta Tagliabue, 1989 yılında Venedik Üniversitesi’nden mezun oldu. 1991’de çalışmaya başladığı Enric Miralles’in stüdyosuna bir süre sonra ortak olan Tagliabue, Miralles ile evlendi. Dünya çapında birçok ödüllü yapısı bulunan Tagliabue, eşi Miralles’in zamansız ölümünden sonra Miralles-Tagliabue-EMBT’nın başına geçti. Tagliabue, Barcelona ve Avrupa çapında Hamburg Hafencity Limanı, Diagonal Mar Park, Expo Shanghai 2010 İspanyol Pavyonu, Barcelona Patafol’daki Halk Kütüphanesi, Hamburg Müzik Okulu, İskoçya Parlamento Binası ve Naples Metro İstasyonu’nun da aralarında bulunduğu birçok öne çıkan projede yer aldı. Benedetta Tagliabue yönetimindeki Miralles Tagliabue-EMBT stüdyosu; mimari projeler, açık alanlar, şehircilik, yenileme ve sergileme ile ilgili çalışmalarda yer alıyor ve İspanyol-İtalyan zanaatçı ruhuna sahip mimari stüdyo geleneğini işbirliğine inanan anlayışlarıyla birlikte bu projelerle yansıtıyor. Tam bir ödül avcısı olan mimar, aynı zamanda RIBA Stirling Ödülü gibi önemli yarışmalarda jüri üyeliği yaptı, mimarlığa katkılarından dolayı RIBA Uluslararası Bursunu almaya hak kazandı.

Tagliabue, RIBA, Londra’daki Bartlett Mimarlık Okulu ve Mimarlar Birliği, Amsterdam Berlage Enstitüsü, New York Columbia Üniversitesi’nden sonra fikirlerini paylaşmak üzere İstanbul’a geliyor. “Zihinsel Peyzajlar” (Landscapes of the Mind) başlıklı konuşmasında, kendi zihninde canlanan hayali peyzajlardan bahsedecek olan Tagliabue, her kişinin şehir okumasını ve şehir algısını öznel kılan, zihinde oluşturulan şehir manzaraları ve peyzajların kendi zihnindeki yansımalarına, konuşma boyunca izleyicileri konuk ederek yer verecek.

Program

18.30–19.00  Kayıt
19.00-19.05  Açılış Konuşmaları
19.00–20.00 “Zihinsel Peyzajlar” Konferansı- Benedetta Tagliabue
20.00-20.20   Genel Değerlendirme ve Soru Cevap
20.20-20.45   İkram

Konferans simultane olarak İngilizceden Türkçeye çevrilecek. Kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dunyaca-unlu-mimar-benedetta-tagliabue-istanbulda_88840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!