Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Deprem Etkileri ve Depreme...

Deprem: Van, Erciş / Toplumsal Artçılar

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Van ve Erciş’te yaşanan depremle ilgili çekilmiş olan fotoğraflardan oluşan bir serginin açılmasına öncülük ediyor. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Deneği (AFSAD) tarafından ilk adımı atılan ve ön hazırlıkları sonuçlandırılan sergi, deprem esnasında ve sonrasında bu acılı bölgeye gidip çekim yapan fotoğraf

yapi.com.tr

Sergiler

Deprem: Van, Erciş / Toplumsal Artçılar
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 19 Aralık 2011 18:30
BİTİŞ TARİHİ: 29 Aralık 2011
YER: Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kennedy Cad. No: 4, Kavaklıdere, Ankara
DÜZENLEYEN: Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Ankara Fotoğraf Sanatçıları Deneği (AFSAD), Çankaya Belediyesi
DİĞER BİLGİLER: T: (0312) 417 21 15 GSM: (0533) 738 82 08 F: (0312) 417 21 16 E: bilgi@afsad.org.tr
+ Ajandama Ekle

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Van ve Erciş’te yaşanan depremle ilgili çekilmiş olan fotoğraflardan oluşan bir serginin açılmasına öncülük ediyor. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Deneği (AFSAD) tarafından ilk adımı atılan ve ön hazırlıkları sonuçlandırılan sergi, deprem esnasında ve sonrasında bu acılı bölgeye gidip çekim yapan fotoğraf sanatçıları, foto muhabirleri ve yardım gönüllülerinin fotoğraflarından oluşuyor. Sergide ayrıca ikinci depremde otel enkazı altında kalarak görev başında yaşamlarını yitiren DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın da fotoğrafları da bulunacak ve bu iki gazeteciyi anlatan yazı ve haber kupürleri de bu sergide özel bir bölüm olarak yer alacak.

Deprem bölgesinde çekilen fotoğraflardan sergide yer alması için gönderilen 18 katılımcının 1308 fotoğrafı, seçici kurul tarafından titiz bir seçime tabi tutularak, 110 fotoğrafa indirilip baskıları yapıldı. Sergide, 12 dernek üyesi fotoğrafçı, 1 yardım gönüllüsü, 1 bağımsız fotoğrafçı, 2 foto muhabiri ve 2 vefat eden muhabir olmak üzere şu kişilerin çalışmaları yer alacak:

Doğanay Sevindik, Mehmet Özer, Fikret Özkaplan, Zeki Yavuzak, Oktay Bayar, Yusuf Aslan, Halit Onur Sandal, Mustafa Ortauzun, Yasin Küçük, Cevat Üstün, Erdal Altın, Cabbar Yıldız, Ferhat Bostancı, Hatice Furuncu, Cem Emir, Sebahattin Yılmaz, Savaş Onur Şen, Abdurahman Antakyalı.

Depremle ilgili bilgilendirici metinlerin de yer alacağı sergi, Ankara’da izleyiciyle buluştuktan sonra federasyon üyesi diğer derneklerin bulunduğu illeri de dolaşacak.

Sergi, fotoğrafçıların ve derneklerin güzel bir sosyal sorumluluk projesi

Ülkemizi derinden sarsan bu deprem felaketini fotoğrafın evrensel diliyle belgelenmesi, gelecek kuşaklara uyarıcı bir mesaj olarak aktarılması ve deprem enkazı altında kalarak görev başında vefat eden gazetecilerin anılması amacıyla düzenlenen bu serginin, sanatçı duyarlılığı ile bir sergiye dönüşmesinin önemli bir yaklaşım olduğunu hatırlatan TFSF Başkanı Turgay Bilge, Federasyon'un düzenleyicisi olduğu ve Türkiye'nin farklı köşelerinden gelen fotoğrafçıların, yardım ekibi çalışanlarının, gönüllülerin fotoğraflarından oluşan 'Deprem; Van, Erciş.. Toplumsal Artçılar' sergisinin Van depreminin bölgedeki etkilerini yalın bir üslupla gözler önüne serdiğini belirterek, “Deprem bölgesi fotoğrafları sadece göstermekle kalmayıp; uyarıyor, sarsıyor, geçmişe olduğu kadar geleceğe de ışık tutuyor. Bu sergi fotoğrafçıların ve derneklerimizin güzel bir sosyal sorumluluk projesidir ve ülkemizi dolaşacak önemli mesajlar verecektir” dedi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/deprem-van-ercis-toplumsal-artcilar_90064.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!