Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Binalarda Pasif Yangın Güvenliği: Türkiye'de İzolasyon ve Yangın Yönetmeliklerinin Rolü"

Dünyada her yıl 8 milyondan fazla yangın rapor edilirken; Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Rusya’da 30 binin üzerinde insan yangın nedeniyle yaşamını yitiriyor. Yangına karşı yalıtımın önemini vurgulamayı amaçlayan Rockwool, 30 Kasım 2011 Çarşamba günü, Efectis Era Avrasya ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğinde bir toplantı

yapi.com.tr
2

Toplantılar

"Binalarda Pasif Yangın Güvenliği: Türkiye'de İzolasyon ve Yangın Yönetmeliklerinin Rolü"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Kasım 2011 10:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)
DÜZENLEYEN: Rockwool, Efectis Era, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

Dünyada her yıl 8 milyondan fazla yangın rapor edilirken; Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Rusya’da 30 binin üzerinde insan yangın nedeniyle yaşamını yitiriyor. Yangına karşı yalıtımın önemini vurgulamayı amaçlayan Rockwool, 30 Kasım 2011 Çarşamba günü, Efectis Era Avrasya ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğinde bir toplantı düzenliyor.

YEM Etkinlik Salonu'nda gerçekleşecek olan "Binalarda Pasif Yangın Güvenliği: Türkiye’de İzolasyon ve Yangın Yönetmeliklerinin Rolü" başlıklı toplantıda, Rockwool’un yangın uzmanı Miroslav Smolka, yangın direnci test programından elde edilen sonuçları katılımcılarla paylaşacak. Smolka ayrıca, yapı elemanlarının yanması sonucu açığa çıkan dumanın miktarı ve potansiyel toksik etkileri hakkında da bilgiler verecek.

Etkinliğin diğer konuşmacılarından Efectis Era Başkanı İlker İbik ise, binaların yangından korunması yönetmeliği, pratik uygulamalar ve yürürlükteki yapı malzemeleri mevzuatının nasıl yorumlanacağından bahsedecek.


Pasif yangın koruması binalarda önemli bir güvenlik unsurudur

Yangın tüm toplumlar için büyük bir sorundur. Her yıl dünya genelinde yaklaşık 8 milyon yangın vakası gerçekleştiği bildirilmektedir. Binalarda çıkan yangınlar, yalnızca AB’de, Amerika Birleşik Devletlerinde, Çin’de ve Rusya’da her yıl 30.000’den fazla insanın yaşamına mal olmaktadır.  Bu tür yangınlar malvarlıklarına da zarar vermekte ve evlerin, sahip olunan varlıkların ve ticari binalar ve devlet binaları söz konusu olduğunda ise işlerin dahi kaybedilmesine neden olmaktadır.

Bir yangın çıkması durumunda zamandan daha önemli hiçbirşey söz konusu olamaz. Zaman, bina sakinlerinin kaçmasına, itfaiyecilerin insanları kurtarmasına, değerli eşyaların kurtarılmasına ve binanın yapısına en az zararın verilmesine imkân tanır. Yangınlar çoğu binanın bir parçası olan veya içinde bulunan yanıcı maddelerle daha da büyür.

10 kişiden 8’inin yangınlarda sıcaktan değil de dumandan öldüğünü biliyor muydunuz?

Yangınların neden olduğu tehlikeler, genel olarak dumanda bulunan toksik gazlar, ısı yayınımı, sıcak duman solunması, yangının neden olduğu stres ve duman solunması nedeniyle yön kaybı ve zehirlenmedir. Tüm bu tehlikelerin üstesinden gelinmesi için farklı uzmanlıklara ihtiyaç vardır.


Program Akışı

10:00 - 10:30 Kayıt ve İkram

10:30 - 10:35 Açılış Konuşmaları
Banu Durmuşoğlu, Bilgi ve Organizasyon Grup Yönetmeni, Yapı Endüstri Merkezi
Özgür Oralkan, Satış ve İş Geliştirme Müdürü, Rockwool Adriatic

10:35 - 11:00 Türkiye'deki Yangın Yönetmelikleri Hakkında Gerçekler
İlker İbik, Efectis Era Yönetim Kurulu Başkanı

11:00 - 11:15 Rockwool Grubu Hakkında
Özgür Oralkan, Satış ve İş Geliştirme Müdürü, Rockwool Adriatic
Mehdi Ossor, Adriyatik Bölge Müdürü, Rockwool Adriatic

11:15 - 11:45 Modern Hafif Yapı Elemanlarında Yangın Güvenliği Sağlamanın Kriterleri
Miroslav Smolka, Yangın Güvenlik Müdürü, Rockwool International A/S

11:45 - 12:00 Kahve Arası

12:00 - 12:20 Konutlarda Yangın Güvenliği - ETICS
Miroslav Smolka, Yangın Güvenlik Müdürü, Rockwool International A/S

12:20 - 12:45 Endüstriyel Yapılarda Yangın Güvenliği – Teras Çatılar
Miroslav Smolka, Yangın Güvenlik Müdürü, Rockwool International A/S

12:45 - 13:10 Türkiye İnşaat Malzemeleri için Yangın Yönetmelikleri
İlker İbik, Efectis Era Yönetim Kurulu Başkanı

13:10 - 14:10 Öğle Yemeği


Etkinliğe kaydolmak için lütfen
tıklayınız.



Rockwool
Doğal taşlardan imal edilen Rockwool izolasyonu yanmaz, yangını yaymaz ve 1000° C’ye kadar sıcaklığa dayanır. Rockwool yangını geride tutarak bir yandan kurtarma operasyonu için zaman sağlarken, diğer yandan ise binanın bütünlüğünün korunmasına yardımcı olur. Rockwool ürünleri, yanan bir binanın sakinleri için genellikle en büyük tehdit olan toksik dumanların oluşmasını engeller.

Rockwool izolasyonu ve diğer ürünleri, yangın korumasının yanı sıra herhangi bir binada dışarıdan ve bitişikteki odalardan gelen ses kirliliğini azaltarak daha iyi akustik özellikler de sunar. Rockwool izolasyonu çok dayanıklıdır ve şekli veya boyutları yıllar boyu bozulmaz. Bu da ürünün termal koruma sunmaya devam etmesini ve nesiller boyu yangın güvenliği sunmasını sağlar.


Miroslav Smolka
Taş yününden yapılan güvenli, akustik, termal yangın izolasyon ürünleri alanında lider bir üretici olan, Danimarka merkezli Rockwool International A/S’nin yangın güvenliği müdürüdür. Bundan önce 8 yıl süreyle akredite ve tanınmış bir yangın testi laboratuvarında önemli bir pozisyonda görev almıştır.


Efectis
2004 yılında Fransa ve Hollanda’da kurulan bir şirket olup, yangın bilimi, mühendisliği, testleri, denetimi ve sertifikasyonu konusunda Avrupa’da lider kuruluştur. Era ve Efectis, Türkiye’de ilk ve tek yangın direnci ve reaksiyonu testi laboratuvarı olan Efectis Era Avrasya şirketini kurmuştur.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/binalarda-pasif-yangin-guvenligi-turkiyede-izolasyon-ve-yangin-yonetmeliklerinin-rolu_89842.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Hala petrol türevi ürünlerle yalıtım yapmaya çalışıyoruz, anlayın halimizi. YANITLA
  • Cephelerin büyük problemi yangına duyarlı cepheler, Türkiye'de mevcut dış cephe yalıtımında malzeme seçimi yangına karşı nekadar güvenilir? BETSAN cephe YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!