Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nün İlk Sahipleri Belli Oldu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği işbirliğiyle Akdeniz Bölgesi’ndeki mimari yaratıcılığı desteklemek amacıyla verilen “Uluslararası Mimar Sinan Ödülü”nün ilk sahipleri belli oldu. İki kategorili yarışmada Shahira Fahmy, Cengiz Bektaş ve Bernard Tschumi ödüle değer bulundu.

yapi.com.tr

Ödüller

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nün İlk Sahipleri Belli Oldu Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nün İlk Sahipleri Belli Oldu

"Uluslararası Mimar Sinan Ödülü", Roma’da kurulmuş olan Osservatorio del Mediterraneo tarafından desteklenen MED 21 Programı - Akdeniz Mükemmeliyeti ’nin desteklenmesi ve tanıtımı ödül ağıyla ilişkili olup bu bağlamda mimari yaratıcılık alanında verilen tek ve ilk ödül olma özelliğine sahiptir. Ödül, Akdeniz Dünyası’nda mimari yaratıcılığı desteklemek, mimarlar arasındaki iletişim ve fikir alışverişini sağlamak ve Akdeniz Dünyası’na ait eserlerin tüm dünya tarafından tanınırlığını sağlamak ve paylaşmak için oluşturulmuştur.

Ödül İtalya’da halen verilmekte olan ya da oluşturulma aşamasında bulunan diğer ödüllerle birlikte, tüm Akdeniz’e yayılan ödül ağının bir parçasıdır. Bu ödüllerden birkaçı, yeni hümanizm alanında verilen Averroes Ödülü; Akdeniz’de dinler arası diyalogun teşviki amacıyla verilen Saint-Augustine Ödülü, edebiyat alanındaki yaratıcılıkları teşvik eden Paul Valéry Ödülü ve Akdeniz’deki bilimsel araştırma ve yaratıcı teknolojileri destekleme amacıyla verilen Tesla Ödülü’dür.

Akdeniz kültür ortamında mimari yaratıcılık alanında ödülün Mimar Sinan adına verilmesi, Sinan’ın mimari dehasının evrensel değerini vurgulanmaktadır.



Uluslararası Mimar Sinan Ödülü İç İşleyiş Yönetmeliği’ne göre ödülün kurucu üyeleri olarak Başkan MSGSÜ Rektörü’dür. Başkan yardımcıları; Osservatorio del Mediterraneo Genel Müdürü ve MED21 Programı Başkanı ile Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Başkanı’dır. Genel Sekreter, MSGSÜ Mimar Sinan Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü’dür. Ödül yönetim yapılanması kurucu üyeler dışında; ulusal ve uluslararası bakanlık, üniversite, enstitü ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan kurum ve kuruluşların katılımıyla oluşan Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşmakta, ulusal ve uluslararası Tanıtım ve Destek Komiteleri tarafından aday belirleme süreci desteklenmektedir.

Akdeniz Mükemmeliyeti'ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül programının yönetmeliği doğrultusunda 2 ayrı kategoride değerlendirme yapan jüri, ilk Uluslararası Mimar Sinan Ödülü’ne şu isimleri değer gördü:

1. kategori:
Bu kategori için biri kadın, biri erkek olmak üzere Akdenizli olup, Akdeniz’de eser vermiş iki mimar belirlendi.


SHAHIRA FAHMY (Mısır)


CENGİZ BEKTAŞ (Türkiye)

2. kategori:
Bu kategoride ise, Akdenizli olmayan ama Akdeniz’de eser vermiş bir mimar ödüllendirildi. 


BERNARD TSCHUMI (İsviçre)

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü’nün töreni, bu üç mimarın katılımıyla 2 Mayıs 2014 Cuma günü, 17:30’da MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Töreni takiben, 3 Mayıs Cumartesi günü 14:30’da MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda ödül kazanan mimarların katılımıyla “Akdeniz Kültürü’nde Mimari Tasarım: Gelenekten Öğrenmek” başlıklı bir panel düzenlenecek.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/uluslararasi-mimar-sinan-odulunun-ilk-sahipleri-belli-oldu_119180.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!