3 İle Hızlı Tren Geliyor
450 Yıllık Mahalle Gün Yüzüne...
YHT Sefer Saatleri Yeniden Düzenlendi
Ankara-İzmir Hattının Biteceği...
İlk Yerli Tünel Açma Makinesi Tanıtıldı
Bursa'da YHT Seferleri 2018’de...
İnşaat Malzemeleri Sanayi...
Edirne-İstanbul Arası Hızlı...
İnşaat İşçilerinin Tehlikeli...
İnşaat Büyüdü ama Verimliliği Geriledi
İnşaatta İstihdam Kaybı Sürüyor
Ankara YHT Gar'da Seferler Başlıyor
Ankara YHT Garı Eylülde Hizmete Giriyor
Ankara YHT Garı'nda Sona Gelindi
Ankara-Sivas YHT Hattı'nda...
"YHT Garı'nın Yüzde 80'i Tamamalandı"
YHT Güzergahı Değişti, Köprü...
Yeni Ankara YHT Garı'nın Yarısı...
YHT İnşaatında Vinç Kazası
Yeni YHT'ler Geliyor
Konya-İstanbul, YHT Seferleri Başlıyor
İstanbul-Ankara YHT Hattında Test Sürüşü
YHT İnşaatındaki Tünelde Yangın
YHT Terminali 2016'da Hizmete Girecek
YHT Hattı Tüneli İnşaatı Mahalleyi Tehdit Ediyor
Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde Yüksek Hızlı Tren tüneli inşaatının yakınında bulunan Kızılkaya Mahallesi, toprak kaymaları nedeniyle 'afete maruz bölge' ilan edildi.
DHA'nın haberine göre, bölgede yaşayanların evlerini boşaltmaları için tebligat gönderildi. Evlerinden taşınmak istemeyen mahalle halkı, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı dilekçe göndererek yeniden inceleme yapılmasını istedi.
Geyve'de Yüksek Hızlı Tren projesinin tünel inşaatı bulunan Kızılkaya Mahallesi'nde dere taşkınını tespit etmk için incelemelerde bulunuldu. Uzmanlar yapılan incelemelerin sonunda 30 hanenin bulunduğu bölgenin, arazide yaşanan kaymalardan dolayı Bakanlar Kurulu kararıyla 'afete maruz bölge' olmasına karar verildi. Valilik, alınan kararla 'afet mağduru' olarak nitelendirilen 30 hanede yaşayanlara evleri boşaltmaları yönünde tebligat yolladı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa dilekçe gönderen mahalle sakinleri, yeniden inceleme yapılmasını istedi. Mahallede yaşayan Hızır Çakmakçı, "AFAD 2015 yılında buraya dere taşkını nedeniyle çağırılmış. Buraya gelip rapor hazırlamışlar. Söylediklerine göre 4-5 gün arazide kalıp rapor hazırlamışlar ama doğruyu yansıtmıyor. Burada hızlı tren yolu, tünel inşaatı çalışması var. Devlete çalışıyorlar. İnşaatta yapılan dinamit patlamaları arazide çökmelere sebep vermiş, bunu AFAD sözlü olarak belirtmesine rağmen yazılı raporlarında burada bir tehlikeden, araziye zarar verdiğinden bahsetmiyorlar. Heyelan nedenlerini doğal afete bağlıyorlar. Firmanın çalışmaları sebebiyle bu araziler bu hale geldi. Bu çalışmalarda yaşanan kaymayı heyelan nedeni sayıp köyü kaldırmak istiyorlar. Bu arazi onlara lazım, en kolay nasıl kaldırırız diyorlar afet kapsamına alarak kaldırmaya çalışıyorlar" dedi. Muhammer Çakmak ise bugüne kadar köyde heyelan gibi herhangi bir afet yaşamadıklarını belirterek, "Bizi buradan kaldırmaya karar vermişler. Yapılan yollardan sular akınca üzerinden zemin kaydı. Çok hafif bir yerlerde zemin kaydıktan sonra geldiler baktılar. Burada zemini ölçen bir şey yapmadılar. Biz buradan çıkmak istemiyoruz" diye konuştu. |