Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapılaşma Planları Askıya Çıktı

Çeşme’nin Aya Yorgi Koyu’nda yapılaşma planları askıya çıktı. 400 bin metrekarelik alanda konut ve ticaret alanı olarak belirlenen yeni planlar, turizmi olumsuz etkileyebileceği ve kamusal alanların özelleştirileceği gerekçesiyle yaşam savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı.

yapi.com.tr
Yapılaşma Planları Askıya Çıktı Görsel: BirGün

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in gözde turizm noktalarından Çeşme’de yer alan Aya Yorgi Koyu için yeni bir yapılaşma sürecinin kapısını araladı.

Geçtiğimiz hafta askıya çıkarılan yeni imar planları, yaklaşık 400 bin metrekare büyüklüğündeki alanın “rekreasyon alanı” statüsünü değiştirerek “konut ve ticaret alanı” olarak yeniden düzenlenmesini içeriyor. Bu değişiklikle, daha önce doğal yapısıyla tanınan koyda beton yapıların yükselmesinin önü açılıyor. BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Çeşme Yarımada Çevre Derneği Başkanı Ahmet Güler, planların turizme zarar vereceği ve bölgedeki doğal dengenin bozulacağı uyarısında bulunarak kamuya ait alanların özelleştirilmesinin yaratacağı risklere dikkat çekti.

Askıya çıkarılan planlarda, yaklaşık 70 bin metrekarelik alan özel mülkiyete aitken geri kalan alan Maliye Hazinesi, İller Bankası ve Çeşme Belediyesi mülkiyetinde bulunuyor. Yeniden çizilen  imar planları doğrultusunda, bu alana 394 villa tipi konut yapılabilecek. Alanın konut ve ticaret alanı olarak planlanması tepkiyle karşılandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilasma-planlari-askiya-cikti_206655.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!