Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gazipaşa’da İkinci Otel Projesi Gündemde

Antalya’nın betondan korunabilmiş son kıyılarından biri olan Gazipaşa Selinus sahilinde 96 bin m2’lik hazine arazisinin üst kullanım hakkı turizm amaçlı olarak Rizeli AHES GYO’ya verildi.

yapi.com.tr
Gazipaşa’da İkinci Otel Projesi Gündemde Görsel: Evrensel

Antalya’da betonlaşmadan kısmen korunabilmiş olan Gazipaşa’daki Selinus sahilinde ikinci otel projesi gündeme geldi. Hazineye ait 96 bin m2’den fazla arazinin üst kullanım hakkını alan Rizeli Ekşi ailesine ait AHES GYO, toplamda 2100 yataklı 3 otel ile 12 lüks villa inşa etmek istiyor.

Antalya Gazipaşa'nın betondan kısmen korunabilmiş olan Selinus sahiline ikinci otel projesini kamudan aldığı ihalelerle tanınan Rizeli Ekşi ailesine ait şirket bünyesindeki AHES Gayrimenkul’ün yapmak istediği ortaya çıktı. Şirket, Gazipaşa'daki Hazine arazisinde toplam 2100 yatak kapasiteli 3 otel ile her biri 200 m2’lik 12 lüks villa yapmak istiyor.

Tepki Çeken İlk Otel Projesinin ÇED Süreci Durdurulmuştu
Gazipaşa'daki Selinus sahili korunan alan vasfında. Ancak burada koruma amaçlı imar planı kapsamında oteller yapılması için imar düzenlemesi yapılmıştı. İlk 5 yıldızlı otel projesini Greenpark markasıyla iş insanı Adil Üstündağ başlatmıştı. Ancak dosyadaki eksik ve hatalı bilgilerden dolayı projenin ÇED süreci Ocak 2024’te durdurulmuştu.

Gazipaşa Selinus sahilindeki hazine arazisinde yapılmak istene projenin görseli.

Hazineye Ait Parseller Birleştirilip Otel Yapılacak
Sit alanı olan Selinus sahilinde ikinci büyük otel projesinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Evrensel'den Yusuf Yavuz'un haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, sahildeki hazineye ait 3 büyük parselin üst kullanım hakkını AHES GYO'ya verdi. Haziran 2024'te de turizm amaçlı ayrılan arazi için ön izin verildiği belirtildi. Hazineye ait tahsisli arazi, Koru Mahallesi sınırlarında yer alan 1471/1, 1472/1, 1473/1 parsellerden oluşuyor. İmar çalışmasından sonra 5 yıldızlı otel inşa etmek için 54.5 bin m2'lik özel bir parsel oluşturulacak. Şirket burada toplam 2100 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel, 200 m2'lik 12 ayrı villa yapmayı planlıyor.

Kamu Arazilerinin Tahsisleriyle Kıyılar Halka Kapatılıyor
Bakanlığın kendi hazırladığı stratejik planda bile kitle turizmi yerine turizmin çeşitlendirilmesi önerileri yer alırken ve Antalya'da İspanya'nın toplamından fazla 5 yıldızlı otel varken, kıyılar halkın elinden alınmışken yeni beton bloklar inşa etmek büyük bir hata olarak yorumlanıyor. Komşu ilçe Alanya’da çok sayıda 5 yıldızlı otel olmasına rağmen Gazipaşa'da mevcutta hiç 5 yıldızlı otel yok. Alanya kıyıları betondan fazlasıyla etkilenirken Gazipaşa sahilleri kısmen bakirliğini koruyor. Bu bir fırsat olabilir, yayladan sahile, doğadan kültüre geniş bir turizm alanı oluşturulabilir ve halkın geniş kesimi bundan yararlanabilir. Kamu arazilerini yandaş şirketlere verip kıyıyı yerel halka kapatmak turizm değil, rant üretmektir. Kıyıları betona boğan bu anlayış, bizzat turizm potansiyelini de yok etmekten başka bir şey değil.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gazipasada-ikinci-otel-projesi-gundemde_206607.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!