Yapılaşma Planları Askıya Çıktı

Görsel: BirGün

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in gözde turizm noktalarından Çeşme’de yer alan Aya Yorgi Koyu için yeni bir yapılaşma sürecinin kapısını araladı.

Geçtiğimiz hafta askıya çıkarılan yeni imar planları, yaklaşık 400 bin metrekare büyüklüğündeki alanın “rekreasyon alanı” statüsünü değiştirerek “konut ve ticaret alanı” olarak yeniden düzenlenmesini içeriyor. Bu değişiklikle, daha önce doğal yapısıyla tanınan koyda beton yapıların yükselmesinin önü açılıyor. BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Çeşme Yarımada Çevre Derneği Başkanı Ahmet Güler, planların turizme zarar vereceği ve bölgedeki doğal dengenin bozulacağı uyarısında bulunarak kamuya ait alanların özelleştirilmesinin yaratacağı risklere dikkat çekti.

Askıya çıkarılan planlarda, yaklaşık 70 bin metrekarelik alan özel mülkiyete aitken geri kalan alan Maliye Hazinesi, İller Bankası ve Çeşme Belediyesi mülkiyetinde bulunuyor. Yeniden çizilen  imar planları doğrultusunda, bu alana 394 villa tipi konut yapılabilecek. Alanın konut ve ticaret alanı olarak planlanması tepkiyle karşılandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.