Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yalova’da 15 Yıldır Yanmayan Ormanlar, 8 Günde 3 Kez Yandı

Yalova'nın Armutlu ilçesinde 15 yıldır yanmayan ormanlarda, 8 günde 3 kez art arda yangın çıktı. İnsan kaynaklı olabileceği tahmin edilen yangınlarla ilgili soruşturma sürüyor.

yapi.com.tr
Yalova’da 15 Yıldır Yanmayan Ormanlar, 8 Günde 3 Kez Yandı (Fotoğraf: AA)

Armutlu ilçesinde son 15 günde çıkan orman yangınlarında 28,5 hektarlık alan küle döndü. 15 yıldır yanmayan ormanda 8 günde 3 defa art arda yangın çıkarken, Kapaklı'da 1 hektarlık alan, Keçikayalıkları'nda 2,5 hektarlık alan, Hayriye köyünde ise 25 hektarlık alan zarar gördü.

DHA’da yer alan habere göre; art arda çıkan yangınların ardından tedbirlerin artırıldığına dikkat çeken Yalova Valisi Hülya Kaya, “Maalesef son günlerde özellikle Armutlu bölgesinde 3 tane çok ciddi yangın tehlikesi atlattık. Her 3 yangının da Armutlu bölgesinde olması da bizleri çok üzdü. Bu bölge çok yoğun çam ağaçları olduğundan riskli bölgelerimiz içinde yer alıyor. Biz burada her türlü önlemimizi aldık. Arazözlerimizi burada konuşlandırdık. Yangın gözetleme kulesindeki arkadaşlarımızın sayısını artırdık. Gemlik yakın olduğu için gelecek ekipleri de bu noktada planladık." diye konuştu.

Haziran ayından itibaren Yalova genelinde ateşli piknikleri ve havai fişeklerin ormanın 4 kilometre yakınında atılmasını yasakladıklarını söyleyen Vali Kaya, "Özellikle düğün sezonunda ormana yakın alanlarda hiçbir şekilde havai fişek kullanılmaması için de bir karar aldık. Bu kararı bütün işletmecilere tebliğ ettik. Jandarmamız bu konuda sıkı denetimlerini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

'Soruşturma devam ediyor'
Vali Hülya Kaya, açıklamasında şunları söyledi:

"Çıkan yangınların sebeplerini de araştırıyoruz. Son çıkan yangında henüz bir sebebe ulaşamadık. Buradaki elektrik akımından mı ortaya çıktı, rüzgar panelleri var onlardan kaynaklı çıkan bir arıza mı buna sebebiyet verdi? Bunların araştırmalarını sahada gerçekleştiriyoruz. Keçikayalıkları'nda meydana gelen yangında, 5 şüpheli tespit etmiştik. Adliyeye çıkarılan bu kişiler, serbest bırakıldı. Savcılığımız adli süreci başlattı. Bununla ilgili soruşturma devam ediyor. Buradaki ormanlarımızda ufacık bir yangında yayılma ihtimali çok yüksek. Biz İstanbul'dan, Bursa'dan helikopter istedik. Uçaklar istedik. Bütün bölgedeki iş makinelerini, itfaiyeleri buraya davet ettik. Çok hızlı şekilde müdahale etmemize rağmen, 25 hektarlık alanımızı kaybettik. Dolayısıyla çok dikkatli olmamız lazım. Gördüğümüz yangınları çok hızlı şekilde ihbar etmemiz lazım. Yalovalı hemşehrilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Yangın sırasında elinde kovalarla gelen, büyük küçük destek olan, buradaki köylülerimiz sulama tanklarına su doldurup gelip, yardımcı olan çiftçilerimize de teşekkür ediyorum. Bu yangını hep beraber söndürdük."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yalovada-15-yildir-yanmayan-ormanlar-8-gunde-3-kez-yandi_205778.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!