Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yakıt Parası Verilmediği için Helikopterlerin Yangına Müdahale Etmediği İddia Edildi

İddiayı gündeme getiren Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Durmuş, personel eksikliğine de dikkat çekti. Durmuş, Orman Genel Müdürü Karacabey hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

yapi.com.tr
Yakıt Parası Verilmediği için Helikopterlerin Yangına Müdahale Etmediği İddia Edildi (Fotoğraf: AA)

Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaşması ile Türkiye genelinden korkutan yangın haberleri art arda geliyor. İzmir’in Bergama ilçesinde önceki gün başlayan orman yangını yaklaşık 24 saat sonra dün saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Bergama’da son bir haftada üç ayrı yerde çıkan yangınlarla mücadele edilirken Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Orman Genel Müdürlüğü’nü işaret ederek helikopterlerin maddi nedenlere yangına müdahale edemediği iddiasını gündeme getirdi.

Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre; ihaleyi alan şirketin kiraladığı yangın söndürme helikopterlerinin yakıt parasını ve pilotların ücretlerini ödemediğini aktaran Durmuş, dört helikopterin yangına müdahale etmediğini öne sürdü.

Yangına hassas bölgelerde helikopterlerin konuşlandığını anlatan Şükrü Durmuş şöyle konuştu: “Bergama’da helikopterler 15-16 gündür kalkmıyor. Araştırdığımızda ihaleyi alan Türk şirketin helikopterleri yabancı bir şirketten kiraladığını ve şirkete para ödenmediği için pilotların ‘kalkmıyoruz’ dediğini öğrendik. Helikopterler genelde Ukrayna’dan ama yabancı şirketin suçu değil. Bunlarla sözleşme imzalanıyor. O helikopter uçsa da uçmasa da saatlik 10 bin dolar alacak. Dün akşam üzeri çıkan Madra Dağı’nda çıkan yangınında yakıtları biten helikopterler Edremit Koca Seyit Havalimanı’na indi. Oradan yakıt ihmali yapması gerekiyordu ancak yakıtı verecek olan şirket ‘Genel müdürünüz para ödemiyor, veremiyoruz’ dedi. Ve o helikopterler kalkamadı.”  

Durmuş, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yakit-parasi-verilmedigi-icin-helikopterlerin-yangina-mudahale-etmedigi-iddia-edildi_205458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!