Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ormanlar Ranta Kurban Ediliyor

İktidar, ormanı orman dışına çıkarıp villa rantına açma yöntemini daha da büyüttü. Baraj altında kalan iki köy normal yerleşim yeri yerine İstanbul’un akciğeri olan Şile ormanlarının içine taşınıyor.

yapi.com.tr
Ormanlar Ranta Kurban Ediliyor (Fotoğraf: AA)

İstanbul’un su kaynakları arasında yer alan Ömerli ve Darlık Barajı’nın altında kalan iki köy, boş bir yerleşim yerine taşınacağı yerde İstanbul’un akciğeri olan Şile ormanlarının içine taşınıyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Darlık köyü, 1990’lı yıllarda baraj altında kalınca Şile ormanının içerisine yerleştirildi. Zamanla köy mahalleye, evler villaya dönüştü. Darlık halkına ormanı işgalden cezalar kesildi, mahkemeler yıkım kararı çıkardı. Ancak cezalar uygulanmadı. Şimdi yeni kararla Darlık’ın genişlemesinin, Esenceli’nin de orman içine taşınmasının önü açıldı.

Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Hüsrev Özkara, Cumhurbaşkanlığı kararıyla köy halkının mağduriyeti giderilmiş gibi göründüğünü, ancak yeni rantları önünün daha da açıldığını söyledi. Özkara, “Şimdi köy halkı tapusunu alınca orman içindeki yerini 8-10 milyona satacak. Arsayı alan üzerine villa kondurup 40-50 milyona satacak. Rantçılar hazırda bekliyor.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormanlar-ranta-kurban-ediliyor_205804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!