Dersim Kent Müzesi'nin İnşaatı Başlıyor
Tunceli'de Köylülerden Taş Ocağı Tepkisi
Hani Korunacak Bir Şey Yoktu?
"Koruma Alanlarına da HES Yapılabilecek"
Adıyaman'da HES 8 Köyü Kurutacak!
Kaçak HES’in Onay Başvurusu Reddedildi
TBMM’den Çarpıcı HES Raporu
İki Şelaleyi Daha Yok Edecek!
5 Kilometrelik Halayla HES Protestosu
Erzincan'da Haydar HES'ine Durdurma
HES Bir Köyü Haritadan Siliyor!
HES Yüzünden 'Pes' Dedirten Uygulama
Trabzon'da HES Protestosu
'Doğal SİT' Kararı Hangi Gerekçeyle...
Bir Hukuksuz HES de Fatsa'da!
HES Mücadelesi Festivalde Sürüyor
HES'e Giden Kaçak Yol!
Giresun'da HES Projesine İptal
Bir Taş Ocağı, İki HES'imiz Var Yeter!
Kamilet Halkı HES Yollarına...
3. Havalimanında Hesaplar Değişti
HES için Acele Kamulaştırma
İnek Sattıran HES Mücadelesine Ödül
Bitlis'te HES Protestosu
İnci Kefalinin Göç Yoluna HES!
HES Kurtuldu Ama Sakarya 'Boğuldu'
HES İçin Acele Kamulaştırma
HES Değil, Koruma Bekliyor!
Danıştaya Rağmen Munzur'a...
İki Yılda 315 HES!
HES'ten Önce Cennet, HES'ten...
Mersin'deki 5 HES için İhale...
'Yaşam Bitince HES'in Kime...
Kızılırmak'ta HES Projesine Protesto
5 HES için 14,5 Milyon Dolar
Kuraklık HES’leri Vurunca...
Tarihi Konak Yangınında Kundaklama...
Her 5 HES'ten Biri Mahkemelik
Çenger'de HES Sarmalı!
"HES'lerde Su Kullanımı Kısıldı"
Turnasuyu'ndaki HES Projeleri Durduruldu
Tunceli'de HES Protestosu
Çemişgezek ilçesinde aralarında gazilerin de bulunduğu çok sayıda vatandaş, davul zurna eşliğinde halay çekerek, yöreye yapılması planlanan Tağar Regülatörü ve HES'i protesto etti.
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan Tağar Regülatörü ve Hidroelektrik Santraline (HES) tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.
DHA'nın haberine göre, Hasbahçe mevkisinde toplanan, aralarında 3 gazinin de bulunduğu çok sayıda vatandaş, "Tağar'a HES istemiyoruz" yazılı pankart açarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Slogan atan grup adına basın açıklaması metnini okuyan Hakan Gökalp, tarih boyunca tüm medeniyetlerin suyu takip ettiğini belirterek, Çemişgezek ilçesinin de Tağar Çayı ile var olduğunu söyledi. Tağar Çayı üzerine HES yapılması durumunda çevredeki tarihi dokunun, Tağar Vadisi'nin ve doğal yaşamın olumsuz etkileneceğini savunan Gökalp, şunları kaydetti: "Tağar Çayı'nın kıyısı dağ keçilerinin yaşam alanıdır. Onlar mahalle aralarında, bahçelerde dolaşarak besleniyor ve günlük hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. HES, dünyada eşi olmayan bu zenginliğin yok olması, dağ keçilerinin bu bölgeyi terk etmesi demektir. Dünyada nesli koruma altında alınan su samurları, ilçemizin sembolü olan kınalı keklikler, Tağar Çayı'na has balık türleri ve sadece burada yetişen endemik bitki türleri HES'le yok olup gidecektir. Bu iş, her yönüyle tarihe, doğaya ve Çemişgezek'e yapılacak bir zulümdür, bir katliamdır." ‘Ölürüz, vermeyiz’ Kore gazisi Mehmet Karakoç da Tağar Çayı üzerine HES kurulmasına karşı olduğunu belirterek, "Devlet bize görev verdi, Kore'ye gittik ve onurla madalyalarımızı aldık. Şimdi Tağar Çayı için onurumuzla sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. Vatandaşlardan Yusuf Kahraman ise yörede HES yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Biz suyumuzu ve vatanımızı kimseye vermeyeceğiz. Öleceğiz, vermeyeceğiz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından, davul zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, Tağar Regülatörü ve HES Projesi'ne tepki gösterdi. Grup, bir süre sonra dağıldı. |