Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TMB'nin Yeni Genel Merkezi Yeşil Bina Teknolojilerini Bir Adım İleriye Taşıyacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yeni nesil yapı teknolojilerine örnek oluşturacak yeni genel merkez binası ile sektöre öncülük edecek.TMB’nin LEED Gold sertifikasına aday yeni binası, Türkiye’deki inşaat ve malzeme sektörünün gelişimine katkıda bulunan bir 'entegre tasarım' örneği olma iddiasını taşıyor.

yapi.com.tr
  • TMB'nin Yeni Genel Merkezi Yeşil Bina Teknolojilerini Bir Adım İleriye Taşıyacak
  • TMB'nin Yeni Genel Merkezi Yeşil Bina Teknolojilerini Bir Adım İleriye Taşıyacak
  • Labirent sistemi
  • Emin Sazak

Entegre tasarım: Proje, tasarım çalışmaları kapsamında tüm disiplinlerin mimar tarafından koordine edildiği, etütlerin, AR-GE çalışmalarının yapılarak Türkiye’deki inşaat ve malzeme sektörünün gelişimine katkıda bulunan ve yerel malzemelerin kullanımını teşvik eden bir ‘entegre tasarım’ örneğidir.

Labirent sistemi: LEED Gold Sertifikası adayı olan yapının en dikkat çeken özelliklerinden birisi önemli düzeyde enerji tasarrufu sağlayan labirent sistemidir. Labirent sistemi sayesinde, toprağın belirli bir derinliğinde yıl boyu sabit olan sıcaklık kullanılarak binanın ısıtılması ve soğutulması için ihtiyaç duyulan enerji sarfiyatı düşürülüyor.

MESH sistemi: Bina, güneşe açık yüzeylerde aşırı ısınmayı önlemek ve binanın aldığı gün ışığını optimize etmek amacıyla tasarlanmış paslanmaz çelik malzemeden üretilen 'mesh' (ağ) ile kaplanıyor.

Mekanik sistemler: Binada kütlesel ısıtma ve soğutma sağlayan betonarme döşeme içi borular, bina iklimlendirmesinde enerji tasarrufu sağlayan “chilled-beam” (soğuk kiriş) sistemi, su tasarrufu sağlayan vitrifiye elemanları, sıcak su sağlanmasında kullanılan güneş kolektörleri, bahçe sulamasında ve tuvaletlerde kullanılmak üzere yağmur suyunun toplanması gibi ekolojik sistemler yer alıyor.

Elektrik sistemleri: Bina enerji ihtiyacının yüzde 5’ine yakını bina çatısına yerleştirilecek fotovoltaik paneller ile karşılanıyor. Binada yer alan enerji tasarruflu LED aydınlatmalar, binanın fiziksel durumunu kontrol altında tutan otomasyon sistemi, gün ışığına ve harekete duyarlı aydınlatma seviye otomasyonu ve gökyüzünde ışık kirliliğini azaltan dış aydınlatma tasarımı binanın önemli ekolojik unsurlarını oluşturuyor.

Çevreci peyzaj: Peyzaj tasarımında az su tüketen endemik bitkiler tercih edilerek bütünsel bir yaklaşım elde ediliyor. Sulama gerektirmeyen bitkilerin kullanılacağı yeşil çatı sistemi su tasarrufu sağlarken yaz aylarında binanın ısınma gereksinimini azaltarak enerji tasarrufuna da katkıda bulunuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tmbnin-yeni-genel-merkezi-yesil-bina-teknolojilerini-bir-adim-ileriye-tasiyacak_103843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!