Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Teleferikte Test Töreni

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı dün düzenlenen törenle ilk test seferini yaptı. Kabine binerek ilk turu atan Gökçek, teleferiğin 15 günlük test sürüşünün ardından tam anlamıyla hizmete gireceğini söyledi. Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ise ‘teleferik hattının işletmeye uygun olmadığı’ iddiasında bulundu.

yapi.com.tr
Teleferikte Test Töreni

Hürriyet Gazetesi'nden Oğuz Demir'in haberine göre, açılış törenlerini de kapsayan seçim yasakları bugün başlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattını dün düzenlenen törenle açtı. Yunus Emre Meydanı’nda düzenlenen törende, teleferiğin 15 gün daha test sürüşü gerçekleştirildikten sonra hizmete gireceğini belirten Gökçek, “Yasa gereği bu test sürüşünün bir 15 gün daha devam etmesi gerekiyor. 15 gün sonra hepiniz ücretsiz olarak Şentepe’den başlayıp, Yenimahalle merkeze kadar her gün ücretsiz olarak gideceksiniz” dedi.

EMO: Teleferik hazır değil

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi (EMO) ise oda olarak yaptıları incelemelerde teleferik hattının işletmeye uygun olmadığı sonucuna vardıklarını belirterek, şu iddialarda bulundu:

“Teleferik sisteminin sabit enerjisinin ve jeneratörünün olmadığı, duraklarda topraklama ve paratoner tesisatının tamamlanmadığı, ölçüm raporlarının bulunmadığı, aydınlatma, asansör, giriş-çıkış düzenleri gibi fiziksel alt yapı ile yangın söndürme sistemlerinin hazır olmadığı, işletme organizasyonunun eğitim almadığı, acil kurtarma senaryolarını oluşturulmadığı, kurtarma tatbikatlarının yapılmadığı tespit edilmiştir. Böylesi hayati bir konunun seçim malzemesi yapılmamasını ve biran önce eksikliklerin giderilmesini talep ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/teleferikte-test-toreni_118436.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!