Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER (Fotoğraf: AA)

Katarlılar Galataport'a Talip

Bankalar Galataport’un Yarısına Talip

Doğuş Holding, 1,02 milyar euro tutarındaki ödenmemiş borç için Galataport’taki hisselerinin bir kısmını bankalara devretmeyi görüşüyor. Ferit Şahenk’in şirketi, altı yerli bankayla “sadakat sözleşmesi” imzalamaya hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Bankalar Galataport’un Yarısına Talip Fotoğraf: AA

Doğuş Holding bankalarla masaya oturdu
Ferit Şahenk’in Doğuş Holding’i, İstanbul’daki liman ve alışveriş merkezi şirketindeki hisselerinin yarısından azını bankalara devretmeyi görüşüyor. Holding, borcu ödediği takdirde hisseleri geri alma opsiyonuna sahip olacak.

Borç miktarı 1,5 milyar euroya ulaştı
Doğuş Holding 2016’da İstanbul’un merkezinde kruvaziyer limanı ve alışveriş merkezi kompleksi inşaatına başladı. Galataport adı verilen inşaat için 1,02 milyar euro borç aldı. İki kaynağa göre, biriken faizlerle birlikte kredi miktarı 1,5 milyar euroya yükseldi.

Bankalar çoğunluk hisseye talip
Holding belirlenen süre içinde fon üretemezse, bankaların hissesi yüzde 51’e çıkma ihtimali var. Bu durum bankalara kontrol hissesi sağlayarak yeni yatırımcıların önünü açacak. Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası en büyük kredi payına sahip bankalar arasında.

Doğuş Holding CEO’sundan açıklama geldi
Medyascope'ta yer alan Bloomberg kaynaklı habere göre; Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, “Kredi konsorsiyumundaki altı bankayla anlaşma imzalamaya çok yakınız. Muhtemelen kasım ayında bir anlaşma yapacağız. Bu sadece bankalar için değil, Doğuş için de olumlu bir anlaşma olacak” dedi.

Galataport borçlu
2021’de açılan Galataport projesi, öngörülen gelir ve nakit akışına ulaşamadı. Galataport, boğaz kıyısında 1,2 kilometrelik sahil şeridine sahip. Yılda 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcu hedefi var. BLG Capital’e göre projenin toplam değeri 2,2 milyar dolar.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bankalar-galataportun-yarisina-talip_206632.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!