Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Myra Kazıları Mahkemelik Oldu

Prof. Dr. Nevzat Çevik, 4 yıldır Demre'de devam eden Myra-Andriake kazıları hakkında bilgiler verdi. Bu yıl kazı başkanlığının kendisinden alınarak Antalya Müzesi'ne verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Çevik, "Şu anda mahkemede yasal bir süreç yürüyor. Ama Demre'nin altında Anadolu'nun pompeisi yatıyor" dedi.

yapi.com.tr
Myra Kazıları Mahkemelik Oldu

DHA'nın haberine göre, Antalya'da yaşayan Demreliler, Konyaltı'nda kahvaltıda buluştu. Etkinliğe, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Prof. Dr. Nevzat Çevik, Antalya eski Milletvekili Hasan Ünal, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Bayraktaroğlu, CHP'nin Demre Belediye Başkan aday adayı Adnan Genç, MHP Demre İlçe Başkanı Alim Atabey, MHP'nin Belediye Başkan adayı Ali Yıldırım ve çok sayıda Demreli katıldı.

Yatırımlar devam ediyor

Etkinlikte konuşan Kaymakam Karaman, Demre'nin tarım ve turizmde parlayan bir yıldız olduğunu söyledi. Turfanda sebzecilikte bir marka olan Demre'nin, yılda yaklaşık 600 bin turist ağırladığını söyledi. İlçedeki altyapı sorunlarının hızla çözüme kavuştuğunu aktaran Kaymakam Karaman, "Şu anda Demre'de devam eden yatırımların tutarı 70 milyon lira. İlk otelin yapımına başlandı. Diğerleri kısa sürede başlayacak. Birkaç yıl içinde Demre'ye gelen turist sayısı 1 milyonu aşacak" dedi.

Yasal süreç başladı

Kahvaltına katılan Prof. Dr. Nevzat Çevik ise 4 yıldır Demre'de devam eden Myra-Andriake kazıları hakkında bilgiler verdi. Bu yıl kazı başkanlığının kendisinden alınarak Antalya Müzesi'ne verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Çevik, "Şu anda mahkemede yasal bir süreç yürüyor. Ama Demre'nin altında Anadolu'nun pompeisi yatıyor. 4 yılda bunun büyük bir bölümü ortaya çıktı. Demre'ye her yıl 600 bin turist ortaya çıkan tarihi görmeye geliyor. Mahkemenin bu yanlışa son vermesini umuyorum" dedi.

Haksızlığı affetmiyoruz

Organizasyonu düzenleyen Demreli işadamı Hayrullah Keskin ise amaçlarının Antalya'da yaşayan Demrelileri bir araya getirmek olduğunu kaydetti. Myra-Andriake kazılarına başkanlık yapan Prof. Dr. Nevzat Çevik'e yapılan haksızlığı Demreliler olarak kınadıklarını kaydeden Keskin, "Siyasilere buradan bir çağrı yapmak istiyorum; Nevzat hocamıza yapılan haksızlığa son verilsin. Nevzat Çevik, Demrelilerin fahri hemşerisidir. Demre'nin bir neferidir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/myra-kazilari-mahkemelik-oldu_114073.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!