Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hükümet Konağının Maliyeti 7’ye Katlandı

Osmaniye’de inşa edilen hükümet konağının maliyeti, öngörüleni yedi kat aştı. Konağın tamamlanması için 13 Mart’ta imzalanan sözleşmeyle maliyet 128,2 milyon TL’ye yükseldi.

yapi.com.tr
Hükümet Konağının Maliyeti 7’ye Katlandı (Fotoğraf: AA)

Yüksek yapım maliyetleri ile dikkati çeken hükümet konaklarına bir yenisi daha eklendi. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde inşasına devam edilen hükümet konağı, Osmaniye Valiliği’nin bütçesini adeta yuttu. Konağın maliyetinin, öngörülen maliyeti yedi kat aştığı belirlendi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Osmaniye İl Özel İdaresi koordinesinde Kadirli ilçesinde inşasına başlanan hükümet konağı için 30 Nisan 2021 tarihinde 16 milyon 636 bin TL’lik anlaşma yapıldı. Konağın 14 Mart 2022’de tamamlanarak hizmete açılması planlandı.

Ancak 16,6 milyon TL harcanan konağın Mart 2022’ye kadar yalnızca kaba inşaatının tamamlandığı öğrenildi. Osmaniye İl Özel İdaresi, yarım bırakılan konağın tamamlanması için 27 Şubat 2024 tarihinde yeni bir ihale daha düzenledi.

Özel İdare’nin, “Kadirli Hükümet Konağı İkmal Yapım İşi” başlıklı ihalesi 111 milyon 638 bin TL’ye sonuçlandı. Mart 2022’de bitirilmesi planlanan konağın yeni bitirilme tarihi Kasım 2024 oldu.

Konağın, 16,6 milyon TL olarak açıklanan yapım maliyeti ise ikmal ihalesi ile birlikte 128 milyon 274 bin TL’ye fırladı. Öngörülen maliyet yediye katlandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hukumet-konaginin-maliyeti-7ye-katlandi-_202209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!