Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kıyıkışlacık’ta Yat Limanı İstenmiyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı 3500 yıllık antik kent İasos (Kıyıkışlacık) Mahallesi’nde yapılmak istenen Yat Limanı ve Çekek Yeri için düzenlenen halkın katılımı toplantısında gergin anlar yaşandı.

yapi.com.tr
Kıyıkışlacık’ta Yat Limanı İstenmiyor (Fotoğraf: AA)

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı 3500 yıllık antik kent İasos (Kıyıkışlacık) Mahallesi’ndeki Tahtakoz Mevkii’nde yapılmak istenen, yat limanı ve çekek yeri için ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) toplantısı düzenlendi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Kıyıkışlacık Mahalle Kahvesi’nde düzenlenen toplantıya mahalle halkı, Muğlalı çevreciler, İasos (Kıyıkışlacık) Mahalle Meclisi Derneği Başkanı Hülya Scobie ve dernek üyeleri katıldı. ÇED sürecine halkın katılımı toplantısında, proje tanıtım dosyasının yetersiz olduğu, kopyala-yapıştır usulü özensiz ve üstünkörü hazırlandığı, eksik ve yanlış bilgilerle dolu olduğu belirtilerek kayıtlara geçirildiğini belirten Dernek Başkanı Scobie, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda sadece Kıyıkışlacık içinde, yaşam alanlarının hemen bitişiğinde 4 adet çekek yeri ve bir de maden yükleme limanı projeleri var başımızda. Bu projeler hayata geçerse Güllük Körfezi turizm ve tarım (balıkçılık, zeytincilik, bal) alanı olmaktan çıkacak. Bırakın denize girmeyi, deniz kenarında yürümek hayal olacak.” dedi.

ÇED toplantısı, vatandaşların tamamının projeye karşı itirazının belirtildiği tutanakların hazırlanıp imzalanması ile sona erdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiyikislacikta-yat-limani-istenmiyor_204977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!