Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aspat’taki Yat Limanı Projesine Danıştay Freni

Danıştay, Aspat'taki yat limanı projesine ilişkin ÇED Kararı'nın iptali için açılan davayı reddeden Muğla 3. İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu.

yapi.com.tr
Aspat’taki Yat Limanı Projesine Danıştay Freni

Danıştay, Bodrum Kent Konseyi Çevre Grubu'nun Aspat'taki yat limanı projesine ilişkin ÇED Kararı'nın iptali için açtığı davayı süresi yönünden reddeden Muğla 3. İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Bodrum Kent Konseyi Çevre Grubu'nun Aspat'taki ÇED kararı iptali başvurusunun reddi hakkında konuşan hukukçu Mehmet Çilsal açtıkları davalardan birinde Danıştay’ın projeye dur dediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Akyarlar Mahallesi, Tuzla Aspat Mevkii, 404 ada, 1 parsel, 407 ada, 2, 4, 6 parsel sayılı taşınmazlarda gerçekleştirilmesi planlanan ‘Turizm Konaklama Tesisi ve Toplu Konut Proje Revizyonu İle Yat Yanaşma Yeri ve Mahmuz’ Projesi’ne ilişkin olarak Muğla Valiliği tarafından verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ Kararı’nın iptali istemiyle açtığımız davaya bakan Muğla 3. İdare Mahkemesi, dava dilekçemizi ‘süre’ yönünden reddedince, temyiz yoluna gitmiştik. Dosyayı inceleyen Danıştay, konuyla ilgili yaptığı hukuki değerlendirme sonucunda ‘ilan yolu ile yapılan tebliğlerde, ilanın süresiz olması halinde, ilgili idarelerin her an dava tehdidi altında bulunmasının, idari istikrar ve hukuki güvenlik ilkelerinin ihlaline yol açabileceği ve kamu hizmetlerinin aksamasına neden olabileceği dikkate alındığında, açılacak davalar için bir süre sınırlaması getirilmesinde kamu yararı bulunduğu, ivedi yargılama düzenlemesine de uygun olarak, ilan yolu ile yapılan tebliğlerde ilanın süresiz olması halinde, ilan süresinin ivedi yargılama usulündeki dava açma süresine paralel olarak 30 gün olarak belirlenmesinin kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi ve muhatabın haklarını kullanmasını sağlayacak yeterli ve makul bir süre olduğu, bu nedenle davanın süresinde açılıp açılmadığının, bu süreye göre belirlenmesi gerektiği’ sonucuna varmış ve Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin süre aşımı nedeniyle davanın reddi yolunda verdiği kararda hukuki isabet görmemiştir.

Bu nedenle yaptığımız temyiz başvurusu Danıştay tarafından kabul edildi ve temyize konu Muğla 3. İdare Mahkemesinin 06/11/2023 tarih ve E:2023/2764, K:2023/2278 sayılı kararının bozulmasına oy birliği ile karar verildi. Şirketin projesi yargı kararıyla iptal edildiği halde yatırım, inşaat ve işletme süreçleri hiçbir şey olmamış gibi devam etti. İdare ve sermaye işbirliğinin hukuk düzenimizden güçlü olduğu süreç ne yazık ki ülkemize zarar veriyor. Aspat, mahkeme kararlarına rağmen hukuktan nasibini alamamış olanların elinden kurtulamamıştır. Yine de doğa tarih ve kültürü kurtarmak amacıyla hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aspattaki-yat-limani-projesine-danistay-freni_205976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!