Karaburun'daki RES'e Bir İptal Daha
RES Toplantısı Protesto Edildi
Karaburun’da Kritik RES Zirvesi
Karaburun’da Kritik RES Mesaisi
Mordoğan'da Arıtma Tepkisi
Tarihi Yarımadada Tarihe Kepçeli...
Karaburun'a Mücadelenin Gölgesinde...
Karaburun’dan Bakan Yıldız’a RES Mektubu
Karaburun’a Kara Haber: Santraller...
Enerji Bakanlığı, Karaburun’u...
Yargı Karaburun'da Taş Ocağına...
'Tarihi Yarımada' Hafriyat Altında!
Ankara, "Karaburun'a RES"e "Evet" Dedi!
Karaburun RES’leri Bir Kez...
Korumanın Yeni Yolu "SİT" Oldu!
Karaburun için Kurtuluş Planı
Karaburun İsyanını İzmir'e Taşıdı!
Karaburun'da Çevre Mücadelesi
Karaburun’da Çiftliklere Karşı...
Karaburun Can Çekişiyor!
Karaburun Yarımadası için Acil Koruma Talebi
Barındırdığı doğal ve kültürel zenginlikleri ile bilinen Karaburun’da, taş ocakları, RES’ler ve balık çiftlikleri gibi pek çok kirletici faaliyetin halen sürmesi nedeniyle halk, yarımada için acil koruma kararı çıkarılmasını talep etti.
Karaburun Yarımadası’daki 13 köy ve 7 mahalle ile Karaburun ve Mordoğan Belediye başkanlarının bir araya gelerek kurduğu Karaburun Kent Konseyi, “Karaburun Yarımadası için çok geç olmadan acil koruma” talebi ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Evrensel'in haberine göre, basın toplantısında konuşan Karaburun Kent Konseyi Genel Sekreteri Çiğdem Akçura, Doğu Akdeniz havzasının en temiz bölümü olarak tanımlanan Karaburun Yarımadasının özelliklerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda ortak bir bilinç ve kararlılığa sahip olduklarını belirtti. Akçura, bu çerçevede bilim insanlarının da katkılarıyla hazırladıkları raporu, “Karaburun Yarımadası’nın Bütünsel Bir Yaklaşımla Korunması” talebiyle Karaburun Belediyesi Meclis kararı olarak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne ilettiklerini ifade etti.
Karaburun Çevre Kültür Turizm Birliği başkanı, aynı zamanda köy muhtarı olan Bülent Gültekin ise “Balık çiftlikleri ya da rüzgâr güllerinin doğaya ve insanlara zarar vermeden yapılmasını istediklerini belirterek, “Karaburun’a yatırım yapmak istiyorlarsa bizlerin geçim kaynağı olan zeytine, mandalinaya yapsınlar” dedi. Son olarak sözü alan Yayla Köyü Muhtarı Yusuf Arıcı da, “Bizler hayvancılıkla geçinen insanlarız ama hayvanlarımızı besleyeceğimiz meralarımız yok. Balık çiftliklerine, rüzgâr güllerine izin hemen çıkıyor ama biz mera yapmak istediğimizde izin veren yok, merasız hayvancılığı nasıl yapabiliriz” diye sordu. Karaburunlular ayrıca, talepleri ile ilgili olarak topladıkları imzaları da ilgili kurumlara gönderecek. |