Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karaburun’a Kara Haber: Santraller Büyüyor!

Karaburun Yarımadası'nda rüzgar santrali için yeni lisans alamayan firmalar, çareyi kapasite artışında buldu. Karaburun Mordoğan'daki rüzgar santralinde eylülde üretime başlayan Ayen Enerji, kapasite artırımı için ÇED sürecine çıktı. Firma 26 Haziran'da Mordoğan'da halkı bilgilendirmek için toplantı düzenleyecek.

yapi.com.tr
Karaburun’a Kara Haber: Santraller Büyüyor!

Ege'de Son Söz'den Sinan Doğan'ın haberine göre, uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmış çok sayıda bitki  ve hayvan türünü barındıran Karaburun Yarımadası'nın rüzgar santralleriyle mücadelesi bitmiyor.

Karaburun'da 6 ayrı rüzgar santrali projesi devam ederken, yarımadada yeni lisans alamayan firmalar da kapasite artırmaya başladı. Karaburun'un Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmesini isteyen yöre halkı ve çevreciler ise kapasite artışlarına tepki gösteriyor.

Karaburun Mordoğan'da 31.5 megawattlık rüzgar santrali projesi olan Ayen Enerji, projenin kapasitesini artırmak için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecine çıktı.  15 adet rüzgar tribününden oluşan firmanın Mordoğan'daki santraline 2.1 megawatt gücünde 5 ayrı rüzgar tribünü daha eklenecek. Böylece Mordoğan Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesi 10.5 megawatt artırılarak 42 megawaata çıkarılacak.

Toplantı 26 Haziran'da

Ayen Enerji, ÇED süreci kapsamında halkı bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Toplantı 26 Haziran'da saat 14.00'te Mordoğan Belediye Kahvehanesi'nde yapılacak.

Ayen Enerji'nin geçtiğimiz eylülde faaliyete geçen Mordoğan Rüzgar Enerji Santrali'nden başka Aydın ili Didim İlçesi ve Muğla İli Milas İlçesi sınırları içesinde 31.5 megawattlık, Muğla ili Milas ilçesinde 20 MW kurulu gücünde iki projesi var. Firma, Akbük'te de 20 megawattlık yeni santral inşa ediyor.

Karaburun ilçesi sınırları içinde 6 rüzgar santrali projesi buluuyor. Öres Enerji'nin Salman'da  27.5 megawatt,  Lodos Karaburun Elektrik'in 223 megawatt, Çalık Rüzgar'ın Sarpıncak'ta 32 megawatt, Ayen Enerji'nin Mordoğan'da  31.5 megawatt, Egenda'nın 13.5 megawatt,  Yaylaköy RES'in 15 megawattlık rüzgar santrali projesi bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karaburuna-kara-haber-santraller-buyuyor_120985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!