Bu Yıl 60 Bin Bina Kentsel...
"Kentsel Dönüşüm Uygulamaları,...
Kentsel Dönüşümde 'Türbe' Tartışması
Binlerce Dönüşümzede Çözüm Bekliyor
Deprem Uzmanından Çarpıcı...
Kentsel Dönüşümde Finansman...
Bazı Alanlar Kentsel Dönüşüm...
Kentsel Dönüşüme 75 Milyarlık Kaynak!
Oğuz Gündoğdu: Daha da Büyüme...
Dönüşümün Adresi Şaştı
"İstanbul’u Kentsel Dönüşüm Kurtaracak"
İstanbul Depremi için Sadece 2 Pist Var
"Bu Evleri Deniz Kumuyla Yaptık,...
"Deprem Kullanmasını Bilene Lütuftur"
Yönetmelik Sıkıntısı Yok,...
"Dönüşüm Projelerinde Tek...
Binalara Konulan Bu Sistem...
Kentsel Dönüşüme Yeni Bir...
Bakan Özhaseki'den İstanbul...
İzmit Deprem Müzesi 17 Ağustos'a Hazır!
"Olacak mı, Olmayacak mı Sorularından...
Deprem Uzmanı Gündoğdu'nun...
Kandilli'den Korkutan Açıklama
Kentsel Dönüşümde Yeni Yasa Hazırlığı!
Kentsel Dönüşüm Sürecinde...
İstanbul Yaşam Kalitesinde 133. Sırada
İstanbul’un Balçığı Bile 25...
Deprem Bölgesinin 'Röntgeni' Çekildi
Dönüşümü Hızlandıracak Yeni...
Deprem Profesörü Marmara Depremi...
Poliçe Yenilenmedikçe Deprem...
İstanbul için İlk Kez O Tehlikeye...
"Kentsel Dönüşümle İlgili...
Ayvacık'ta Depremden Sonra...
İstanbul Kentsel Dönüşümle 'Depreme Karşı' Güçleniyor
İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaya,İstanbul'da 1999 Marmara depreminden sonra yaklaşık 50 bin riskli bina tespit ettiklerini belirterek, "İstanbul'da riskli olduğu için yıkılan bina 9 bin ve bu da 88 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor" dedi.
İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Kaya, yaptığı açıklamada, İstanbul'da 1999'daki depremden sonra riskli binaların belirlenmesi konusunda çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Kentte yaklaşık 50 bin riskli bina tespit edildiğini ifade eden Kaya, şu bilgileri verdi: "Bu 50 bin riskli binada 220 bin civarında konut ve 31 bin civarında da iş yeri var. Tabii bunlar bizim tespitlerimiz. Mevcutta bu sayının çok daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'da riskli olduğu için yıkılan bina sayısı yaklaşık olarak 19 bin ve bu da 88 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Halen yıkım çalışmaları devam eden birçok ilçede, birçok bina var. Bununla ilgili kira yardımı da devam ediyor. Yaklaşık olarak 775 milyon lira kira yardımında bulunmuş oluyoruz." "Vatandaşa da görev düşüyor" Kaya, binaların depreme karşı güçlendirilmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi. Vatandaşların özellikle kendi binasının tespitini yaptırmasının önemini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu: "Bu konuda laboratuvarlar var. Laboratuvarlarımızda binaların riskli olup olmadığına ilişkin tespitler yapılmaktadır. Herkes kendi binasının tespitini yaptırırsa bizim için çok daha önemli bir iş yapmış olacaklar. Çünkü devlet olarak bizim tüm binalara girip, bina bina tespit yapmamız çok zor. Riskli binalarda oturmayalım. Bizim için can güvenliğimizden daha önemlisi yok. İstanbul halkına sesleniyorum; herkes kendi binasının tespitini yaptırsın ve bize düşen görev de varsa buyursunlar gelsinler yardımcı olalım."
Kentsel dönüşümle ilgili yeni yönetmeliğin geçen günlerde yürürlüğe girdiğini anımsatan Kaya, "Vatandaşın binasını daha rahat yapabilmesi için devletten alacağı krediler ve faiz destekleriyle ilgili bir yönetmelik. Vatandaşlara bu anlamda hayırlı olsun diyelim." dedi. |