Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İsias Oteli Davasında Bilirkişi Heyetine Adalet Çağrısı

6 Şubat depremlerinde 72 kişinin öldüğü Grand İsias Otel'i davasında üçüncü bilirkişi raporunu hazırlayacak heyete seslenen hayatını kaybedenlerin aileleri, “Gerçekleri yansıtan raporu yazacağınıza inancımız tam.” dedi.

yapi.com.tr
İsias Oteli Davasında Bilirkişi Heyetine Adalet Çağrısı (Fotoğraf: AA)

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Otel'i davasının üçüncü bilirkişi heyeti raporu, 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki akademisyenler tarafından yazılacak. Enkaza dönen otelde kızı Selin’i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, bilirkişi heyetine çağrıda bulundu.

ANKA’da yer alan habere göre; Karakaya, 22 Ekim tarihinde Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dördüncü duruşmanın görüleceğini hatırlatarak, "12 Haziran'daki duruşmamızdan bu yana mahkeme heyeti yeni bir bilirkişi raporu istemişti. Bu bilirkişi heyeti, 9 Eylül Üniversitesi ve İTÜ'deki akademisyenlerden oluşan bir ekiptir. Biz aileler, çocuklarımızı Adıyaman'a misafir olarak göndermiştik. Çocuklarımız, Grand İsias Otel'in 16 saniye içerisinde yıkılması sonucu kum yığını altında kalarak can verdiler. O otelde o gece 72 can gitti. O otel 72 cana mezar oldu. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve turist rehberi dostlarımız, saniyeler içerisinde yıkılan binanın altında kalarak nefes alamadılar. Çocuklarımız evlerine tabutla geri döndü." diye konuştu.

"İlk günden bu yana 72 canın ailesi olarak adalet mücadelesi veriyoruz" diyen Karakaya, şunları söyledi:

"Suçluların, bu otelin yapımında parmağı olan herkesin yargılanmasını ve gereken cezayı almasını istiyoruz. Gereken cezanın ‘olası kast’ olduğunu ilk günden beridir söylüyoruz. Bu insanlar katildirler. Olası kastla yargılanıp, hüküm giymeliler. Gelinen aşamada biz aileler olarak mahkemeye sunduğumuz raporlarda tüm gerçekler ortadadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden profesör Serhan Şensoy'un bir ifadesi; '16 saniyede çubuk kraker gibi otel yıkıldı.' Bu Grand İsias Otel'in gerçeği ise bilim adamları bu gerçeği ortaya çıkaracaktır. İnanıyoruz ki bilirkişi heyeti tüm gerçekleri detaylarıyla ortaya çıkaran raporu yazacaktır. Orada bir cinayet işlendi. 72 canı bizden aldılar. Çocuklarımızı bizden aldılar, geleceğimizi bizden çaldılar. Buradan 72 canın aileleri olarak bilirkişi heyetine sesleniyoruz. Gerçekleri yansıtan raporu yazacağınıza inancımız tam. Biz bilime, ilime inanan aileleriz. Adaletin bilimle geleceğini biliyoruz. Grand İsias Otel'in gerçeğini tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya duyurmamız gerekiyor. Bu otelin yapımında parmağı olan herkesin olası kastla yargılanmasını sağlamamız gerekiyor."

Karakaya, Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu'nun İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlilerine soruşturma izni verildiğini hatırlatarak, "Biz aileler olarak bu soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını, iddianamenin yazılmasını ve 2 ceza davasının birlikte yürütülmesini istiyoruz. Binalar usulsüzlükle, rant uğruna yapılmamalı. İnsan hayatına değer verilmelidir. Biz aileler olarak mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isias-oteli-davasinda-bilirkisi-heyetine-adalet-cagrisi_205908.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!