Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kırçuval Otel Davasında Siyasi Baskı mı Var?

Depremde Malatya’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Kırçuval Otel davasında, bugün görülecek ikinci duruşma öncesi kayıp yakını ve dava avukatı konuştu.

yapi.com.tr
Kırçuval Otel Davasında Siyasi Baskı mı Var? (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depreminde saniyeler içerisinde yıkılan ve 10’u sporcu 21 kişiye mezar olan Malatya Kırçuval Otel’in davasında ikinci duruşma bugün Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; otel sahibi Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval da dahil olmak üzere tutuklu sanığın bulunmadığı dava ile ilgili konuşan, yıkılan otelde oğlunu kaybeden Zeliha Ağırbaş, yaşananları kader olarak kabul etmeyeceğini söyledi.

“Bu otelde zengin ya da siyasi bağlantıları olan birileri ölseydi asla böyle olmazdı” diyen Ağırbaş, “İlk bilirkişi raporumuz çok geç çıktı. Tesadüfen öğrendik, Malatya’da kime sorsanız bu otelin Elazığ depreminde ağır hasar aldığını söyler ama nasıl oluyorsa konuya ilişkin raporlar ortada yok. Kamu personelleri yargılanmıyor. Davanın üzerindeki siyasi baskı devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Ağırbaş’ın avukatı Çağrı Sarıoğlu ise “Sanıkların siyasi gücünün davaya etki etme ihtimalini hesaba katmak zorundayız. Kaybedilen kişileri geri getiremeyeceğiz yerde en azından adaletin yerini bulmasını ve tüm sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kircuval-otel-davasinda-siyasi-baski-mi-var_206345.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!