Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Davadan Çekilen Bilirkişi Heyeti Geri Dönmek İstiyor

Saitbey Sitesi davasında dosyadan çekilme talebinde bulunan bilirkişi heyeti, 'sehven' çekildiklerini öne sürerek tekrar dosyaya dahil olmak istedi.

yapi.com.tr
Davadan Çekilen Bilirkişi Heyeti Geri Dönmek İstiyor (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan Saitbey Sitesi’nde 44 kişi yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 Ocak'ta görülen ikinci duruşmada tutuklu sanıklardan şantiye şefi Halil İbrahim Us, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 19 Nisan'da görülen üçüncü duruşmada da mahkeme heyeti, dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

ANKA’da yer alan habere göre; mahkemenin belirlediği uzman kişiler tarafından hazırlanan yeni bilirkişi raporunda, yıkımın zeminden kaynaklı olmadığı belirtilmişti. Raporda; müteahhit Hasan Çam'ın asli kusurlu olduğuna, diğer sanıklara kusur atfedilemeyeceğine dikkat çekilmişti. Bilirkişi heyetinin raporunun ardından 18 Temmuz'da sanık Halil Yıldız ve Yavuz Kaygısız tahliye edilmişti.

Bilirkişi heyetinde yer alan akademisyenler, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe yazarak çekilme talebinde bulunmuştu. Bilirkişi heyeti, kendilerinin ve ailelerinin hedef alındığını ileri sürmüştü.

"Sehven çekilme talebinde bulunduk"
Bilirkişi heyetinde yer alan akademisyenler dosyaya yeni bir dilekçe gönderdi. Dilekçede dosyadan çekilme talebinin 'sehven' yapıldığı ileri sürüldü. Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Yüce mahkemeniz dahil birden fazla mahkeme tarafından birçok dava dosyasında resen bilirkişi olarak görevledirilmiş ve sonrasında yapılan görevlendirme kapsamında birkaç dava dosyasına bilirkişi heyet raporu sunulmuştur.

Tüm hukuk bilgisine sahip uzmanların kolayca bildikleri üzere, gerek 6754 sayılı kanunun gerekse Bilirkişilik yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, bu dava dosyası için heyet raporu düzenlenerek, UYAP sisteminde kök rapor olarak yüklenmiş ve heyetimizin görevi bu şekliyle tamamlanmıştır.

Tam bu aşamada, heyetimizce UYAP sisteminde teslim edilen bilirkişi raporlarına yönelik olmak üzere 13/08/2023 tarihli dilekçede detaylandırılan süreçler meydana gelmiş ve heyetimiz gerekçelendirilen nedenlerden ötürü, başka mahkeme kalemleri dahil, yeni yapılan tüm görevlendirmelerden çekilme kararı alarak, çekilme dilekçelerini UYAP sisteminde yüklemeye başlamıştır.

Yaklaşık 30'dan fazla dava dosyasından çekilme dilekçelerinin UYAP sistemine yüklenmesi aşamasında, bu dava dosyasına (2023/181E), 15/07/2023 tarihinde heyet raporunun yüklenmesine karşın, adli tatil ve talimat kalemi işlemlerinin süreçleri nedeniyle UYAP sisteminin, rapor yüklenmesine karşın, heyetimize halen açık olarak bırakılması ve çekilen dosya sayısının fazlalığı nedeniyle, heyetimiz sehven olacak şekilde 2023/181E sayılı dosyaya da aynı içerikli çekilme dilekçesini sunmuştur.

13.08.2023 tarihli ve çekilme talepli dilekçenin yüce mahkemenize sehven gönderildiğini ve iş bu dilekçenin mahkemenizin sözlü talebi doğrultusunda hazırlandığını bildirir gereğini saygılarımızla arz ederiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/davadan-cekilen-bilirkisi-heyeti-geri-donmek-istiyor_206228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!