Beşiktaş'a Stat Şoku!
"İnönü"nün Mimarı Yaşamını Yitirdi
Stadın Altından Su Çıktı
İnşaat Kazıları Tarihe Takıldı
İnönü'de Yıkım Devam Edecek
Fikret Orman, Koruma Kurulu...
İnönü'deki Yıkım Çalışmaları Durdu
İnönü Stadı’nda İnşaat Duracak mı?
İşte İnönü'nün Son Hali!
İnönü Stadı'nın Yıkılan Parçaları...
İnönü Stadı İddialarına Belgeli Cevap!
İnönü'de Yıkım Başladı
İnönü Stadı Yıkılamıyor
İnönü Stadı'na Yıkım Onayı Çıktı
İşte İnönü Stadı'nın İlk Fotoğrafı
Yeni İnönü Stadı İçin Kritik Gelişme!
İnönü Stadı için Teklifler Alınıyor
'Yeni İnönü' için İhale Tarihi...
Yeni İnönü Stadı için Onay Bekleniyor
İnönü'ye Kurul Şartı!
İnönü Stadı'nın Yıkılacağı...
İnönü Stadı'nın Yıkımına Onay Geldi
İnönü'den Çıkan Tarih Parçalandı!
İnönü Stadı yıkımında ortaya çıkan tonozlu yapı, iş makineleri tarafından parçalandı. Arkeoloji Müzesi: Yapılan suç, çalışma durdurulmalı.
Radikal'in haberine göre, yıkımı devam eden İnönü Stadı tribünlerinin altından tonozlu tarihi eser kalıntıları ortaya çıkınca İstanbul Arkeoloji Müzeleri inceleme yapması için arkeolog görevlendirdi. Ama tarihi eser kalıntıları müze raporu tutulduktan kısa bir süre sonra, dün saat 17.00 civarında iş makineleri tarafından paramparça edildi.
İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden uzmanlar ihbar üzerine kalıntının bulunduğu yerde fotoğraf çekerek rapor tuttu. Müze yetkilileri tarihi eserin tahrip edilmesinin suç olduğunu, kazının acilen durdurulması gerektiğini söyledi. Müze raporu hem 3 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na hem de Kültür Bakanlığı Kazılar Daire Başkanlığı’na gönderildi. Kazının durdurulması için 3 No’lu Koruma Kurulu’ndan cevap bekleniyor. Kurul: Kalıntı çıkarsa haber verin Aynı kurul, 7 Mayıs’ta verdiği kararda stadın altından tarihi eser çıkması durumunda inşaatın durdurulması gerektiğini belirtmiş ve “Uygulama sırasında 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilebilecek herhangi bir kalıntıya rastlanması durumunda, uygulamanın durdurularak müze müdürlüğü ve kurula bilgi verilmesi” yönünde karar vermişti. Kalıntılar biliniyordu Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2012’de hazırlanan bir raporda İnönü Stadı yapılmadan önce aynı alanda saray atlarının bakıldığı İstabl-ı Amire yapısı, Saray Tiyatrosu ve iki gazhane binası bulunduğu, fotoğraflarla belgelenmişti. Aynı raporda stadın altından geçen 6 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde tüneller olduğu belirtilmiş, bu tünellerin Taksim, Nişantaşı, Fulya ve Ihlamur’dan gelen suların saraya zarar vermeden tahliye edilip denize ulaşmasını sağladıkları vurgulanmıştı. |