İnönü Stadı ile İlgili Şaşırtan Detay!
Beşiktaş'a Stat Şoku!
İnönü Stadı için Tarih Belli Oldu!
"İnönü"nün Mimarı Yaşamını Yitirdi
İnönü Stadı'nda Yangın
İnönü'de Yıkım Devam Edecek
Anıtlar Kurulu İnönü Stadı'nda!
Fikret Orman, Koruma Kurulu...
İnönü'deki Yıkım Çalışmaları Durdu
İnönü'den Çıkan Tarih Parçalandı!
İşte İnönü'nün Son Hali!
İnönü Stadı'nın Yıkılan Parçaları...
İnönü Stadı İddialarına Belgeli Cevap!
İnönü'de Yıkım Başladı
İnönü Stadı Yıkılamıyor
İnönü Stadı'na Yıkım Onayı Çıktı
İşte İnönü Stadı'nın İlk Fotoğrafı
Yeni İnönü Stadı İçin Kritik Gelişme!
İnönü Stadı için Teklifler Alınıyor
'Yeni İnönü' için İhale Tarihi...
Yeni İnönü Stadı için Onay Bekleniyor
İnönü'ye Kurul Şartı!
İnönü Stadı'nın Yıkılacağı...
İnönü Stadı'nın Yıkımına Onay Geldi
İnönü Stadı’nda İnşaat Duracak mı?
İnönü Stadyumu inşaatı sırasında tarihi esere rastlanmasıyla birlikte inşaatın durdurulması gündeme geldi. 3 Nolu Koruma Kurulu ilgili yerlere bir yazı göndererek kazı çalışmalarının durdurulmasını istedi.
Taraf'ın haberine göre, Dolmabahçe’deki İnönü Stadı’nın yıkımı sırasında bulunan tonozlu yapı sonrasında 3 Nolu Koruma Kurulu gerekli yerlere yazı göndererek, çalışmaları durdurulmasını istedi.
İnönü Stadı’nın kazı çalışmaları sırasında önceki gün ortaya çıkan tonozun iş makineleri tarafından parçalandığı görüntülenmiş, yapının İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Koruma Bölge Kurulu’na bildirilmesi üzerine İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü kalıntının incelenmesi için arkeolog görevlendirmişti. 3 No’lu Koruma Kurulu proje aşamasındayken “herhangi bir kalıntıya rastlanması durumunda, uygulama durdurulacak” demişti. Uzmanlar İnönü Stadı’nın bulunduğu yerde yakın tarihte Dolmabahçe Sarayı’nın ahırlarının ve bir tiyatro sarayının olduğunu şimdi ortaya çıkan kalıntıların tarihi kalıntılar mı olduğunu öğrenmek için kazının durdurulması ve arkeolojik çalışmaların başlaması gerektiğini belirtiyorlar. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Eyüp Muhçu Koruma Kurulu’nun hiçbir şekilde onaylamaması gereken bir projeyi onayladığını bu stat projesini onaylayarak koruma ilkelerini ayaklar altına aldığını belirtti. Bir şeyler çıkacağı belliydi Kurul, 7 mayısta verdiği kararda stadın altından tarihi eser çıkması durumunda inşaatın durdurulması gerektiğini belirtmişti. 3 No’lu Koruma Kurulu “Uygulama sırasında 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilebilecek herhangi bir kalıntıya rastlanması durumunda, uygulamanın durdurularak müze müdürlüğü ve kurula bilgi verilmesine” karar verdi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2012’de hazırlanan bir raporda İnönü Stadı yapılmadan önce aynı alanda saray atlarının bakıldığı İstabl-ı Amire yapısı, Saray Tiyatrosu ve iki adet gazhane binası bulunduğu fotoğraflarla belgelenmişti. Aynı raporda stadın altından geçen altı metre genişliğinde, üç metre yüksekliğinde tüneller olduğu belirtilmiş, bu tünellerin Taksim, Nişantaşı, Fulya ve Ihlamur’dan gelen suların saraya zarar vermeden tahliye edilip denize ulaşmasını sağladıkları ifade edilmişti. |