Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Planları İptal Edilen Konutlar için Yeni İhale

Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir’in bütün imar planlarının iptal edilmesine rağmen Emlak Konut, etaplar halinde THY ile birlikte yaptığı Dursunköy’deki dev konut projesinde 1.2 milyar TL’lik yeni sözleşme imzaladı.

yapi.com.tr
İmar Planları İptal Edilen Konutlar için Yeni İhale (Fotoğraf: AA)

Kanal İstanbul’un etrafında kurulması planlanan Yenişehir için verimli tarım ve orman arazilerini imara açan planlar, İBB’nin açtığı davalar sonucu iptal edildi. Başka bir dava sonucu İstanbul 3. İdare Mahkemesi de Emlak Konut Dursunköy projesinin bulunduğu 2. etabın imar planlarını 29 Aralık 2023 tarihinde iptal etmişti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Yenişehir’in plansız kalmasına rağmen kanalın çevresine yapılacak lüks konutların inşaatlarının devam etmesi tepki çekerken projeden ev sahibi olmak isteyenler için kura çekimi bile yapıldı.

Son olarak da Emlak Konut, Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de 3.6 milyon metrekarelik alanda THY ile birlikte etaplar halinde yaptığı konutlar için yeni bir sözleşme imzaladı.

Emlak Konut tarafından KAP’a yapılan bildirimde, “Şirketimiz ile Türk Hava Yolları A.O. arasında imzalanan 28.05.2018 tarihli sözleşme doğrultusunda ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 2. Etap Genel Altyapı, İmar Yolları ve Sanat Yapıları İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici SOYSAL Müh. İnş. A.Ş. ile 27.06.2024 tarihinde imzalanmıştır” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-planlari-iptal-edilen-konutlar-icin-yeni-ihale_205293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!