Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dışişleri Bakanlığı Arazisinin İmar Değişikliğine İtiraz

Çankaya Belediyesi, “Dışişleri Bakanlığı hizmet binası yeri ve Dışişleri Bakanlığı Arşiv ve haberleşme alanı” olarak imar planlarında yer alan arazinin “ticaret - konut” kullanımına dönüştürülmesine itiraz etti.

yapi.com.tr
Dışişleri Bakanlığı Arazisinin İmar Değişikliğine İtiraz (Fotoğraf: AA)

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın Çankaya ilçesinin Çiğdem Mahallesi’nde yapılan imar planına yönelik yaptığı itirazların gerekçesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, karar ile Resmi Kurum Alanı olan “Dışişleri Bakanlığı hizmet binası yeri ve Dışişleri Bakanlığı Arşiv ve haberleşme alanı” olarak imar planlarında yer alan arazinin “Ticaret - Konut” kullanımına dönüştürüldüğü belirtilerek planın içerisinde kamu yararına aykırılıklar olduğu vurgulandı. Bu kapsamda plana Çiğdemim Derneği, Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması, Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı ve Çiğdem Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar ile birlikte itiraz edildiği belirtildi.

Cumhuriyet’ten Emirhan Çoban’ın haberine göre; açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanan imar planlarına yönelik yapılan itirazın gerekçeleri de açıklandı. Gerekçelerden biri planla bölgeye 2 bin 124 kişilik yeni bir nüfus getirilmesi olarak açıklanırken, “Bölgede yaratılan ek nüfusun ihtiyaçlarının onaylı planda belirlenen kentsel servis alanlarına yoğunluk yapmak suretiyle çözüm üretildiği görülmüştür. Ek getirilecek nüfus yükünün de bu alanlara eklediği, söz konusu raporda sadece 500 metre genişliğinde bir yarıçapı ele alarak onaylanan planın standartlara uygunluğunun yeterli olamayacağı açıktır.” ifadeleri kullanıldı.

Bölgenin “Resmi Kurum Alanı” olarak geçmesine karşın planla birlikte özel şahısların kullanımına geçecek şekilde yeni kullanım kararları getirildiği anımsatılan açıklamada, bu kararların ancak Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne uygun olması halinde uygulanabileceği ifade edildi. Bu kapsamda imar planlarının koşulları pek çok açıdan yerine getirmediği kaydedildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/disisleri-bakanligi-arazisinin-imar-degisikligine-itiraz_205442.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!