Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yenişehir Evleri Arnavutköy'de Kura Öncesi Zam Sürprizi

İmar planı iptal edilen Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için kuralar yarın çekiliyor. 2+1 evin ortalama 2.5 milyon TL olarak duyurulan fiyatı, kura öncesi 4 milyon TL olarak ilan edildi.

yapi.com.tr
Yenişehir Evleri Arnavutköy'de Kura Öncesi Zam Sürprizi (Fotoğraf: AA)

Kanal İstanbul güzergahında tarla ve orman niteliğindeki dev arazide THY ve Emlak Konut’un ortak olduğu “Yenişehir Evleri Arnavutköy” projesi için başvurular Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde mayıs ayında başladı. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan projeden ev alabilmek için iki haftada 450 bin kişi başvuruda bulundu. O dönemde 72 metrekare 2+1 dairenin satış fiyatı 2 milyon 592 bin TL idi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; başvuru sahiplerinin 11 aydır beklediği kura tarihi sonunda açıklandı. Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde hak sahipleri 4 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek. İki etapta toplam 2 bin 894 bağımsız bölüm için kura çekilecek. Ancak bu süreçte projenin de bulunduğu alanı kapsayan imar planları, İBB’nin açtığı davalar sonucunda iptal edildi. İptal kararı inşaat ve satış süreciyle ilgili soru işaretleri yaratıyor. 

Başvuru sahiplerini mahkemenin iptal kararı dışında kötü bir sürpriz daha bekliyor, ikiye katlanan ev fiyatları. Başvuru sürecinde 2.5 milyon TL olan 2+1 dairelerin fiyatı 4 milyon TL’ye çıkmış durumda. Son açıklanan satış fiyatları şöyle: “1+1 dairelerin fiyatı 3 milyon 370 bin-3 milyon 800 bin TL. 2+1 dairelerin fiyatı 4 milyon 20 bin TL- 5 milyon 720 bin TL. 3+1 dairelerin fiyatı 5 milyon 730 bin TL- 7 milyon 700 bin TL.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenisehir-evleri-arnavutkoyde-kura-oncesi-zam-surprizi_204634.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!