Tasarım Teşvikleri Yerel Markaların...
İhracat Kan Kaybetmeye Devam Ediyor
Paritedeki Gerileme Şubat...
İhracat Yıla Kötü Başladı
"Takvim Yaprakları Değişti,...
İhracat Birim Değer Endeksi Geriledi
2014'ün İhracatı 157 Milyar...
Çelik Boru İhracatı 1,7 Milyon...
"Katma Değeri Yüksek Ürün...
Batı Akdeniz'in Doğal Taş İhracatı Arttı
İhracat Rakamları Açıklandı
İhracat ve İthalat Azaldı
Çelik Sektörünün On Aylık...
Çelik İhracatçıları Birliği’nden...
Çelik İhracatı Değer ve Miktar...
Beyaz Eşyada İç Pazarın 2,5 Katı İhracat
İhracatın %59,2'si KOBİ'lerden
Madencilik Sektörü İhracatı Azaldı
Beyaz Eşya İhracatı Tam Gaz
Mermer İhracatına Çin Darbesi
Türk Çelik İhracatçılarının ABD Zaferi
Çelik Boru İhracatı 1 Milyon...
Ekonomi Bakanlığı'ndan Katma Değerli İhracata Destek
Ekonomi Bakanlığı, katma değerli ihracatın artırılması için "Tasarım ve Ürün Geliştirme Projeleri" kapsamında, tasarım departmanı kurmak ve geliştirmek isteyenlere yönelik yeni bir destek programı geliştirdi.
Katma değerli ihracatın artırılması için "Tasarım ve Ürün Geliştirme Projeleri" kapsamında, tasarım departmanı kurmak ve geliştirmek isteyenlere yönelik yeni bir destek paketi geliştirildi.
Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, tasarımcı ve sanayicinin buluşmasına imkan sağlayacak yeni bir destek mekanizması geliştirildiği ve "Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Yürürlükteki "Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ" kapsamında, tasarım yarışması organizasyonları ve yarışmalarda dereceye giren tasarımcıların yurt dışındaki okullardaki eğitimlerinin desteklendiği belirtilen açıklamada, 2014'te 20 tasarım yarışması organizasyonuna ve 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren toplam 71 tasarımcının yurt dışı eğitimlerine destek verildiği ifade edildi. Destek kapsamında ünlü tasarımcı ve modacıların da desteklendiğine yer verilen açıklamada, 9 tasarımcı şirketi ve 1 tasarım ofisinin, yurt dışı defile, tanıtım, ofis kira gibi maliyetlerine önemli katkılar sağlandığı kaydedildi. Türkiye'de yeterli sayıda tasarımcı bulunduğu ancak tasarımcıların sanayici ve ihracatçılarla gerektiği gibi buluşamadığına işaret edilen açıklamada, ihracatçı ve sanayicilerin yeteri kadar nitelikli tasarımcı istihdam etmediği belirtildi. "Tasarım ve Ürün Geliştirme Projeleri" desteğiyle, şirketlerin tasarım departmanı kurmaları, eğer böyle bir departmanları varsa geliştirmelerinin amaçlandığı vurgulanan açıklamada, böylece ihracatçıların moda, endüstriyel tasarım ve inovasyon kapasiteleri artırılarak, ihracata dönük katma değerli üretimde bulunmalarının teşvik edileceği ifade edildi. Proje önerilerinin destek kapsamına alınması halinde, şirketlerin proje kapsamındaki tasarımcı, modelist ve mühendis istihdamı, alet, teçhizat, malzeme ve yazılım giderleri ile seyahat ve web sitesi üyeliğine ilişkin giderlerin, tebliğde belirtilen limitler dahilinde destekleneceği de kaydedildi. Ayrıca destek paketiyle, tasarım yarışmalarıyla özendirilen, yurt dışı eğitime gönderilip nitelikleri artırılan tasarımcı havuzunun, sanayicilerle buluşmasının sağlanacağına işaret edildi. |