Diyarbakır'a Raylı Sistem Geliyor
Diyarbakır'da 1500 Yıllık...
İstanbullular Deniz Suyu İçecek
Sur için Toledo Modeline Eleştiriler:...
187 Hektarlık Sur Dönüşümü
Diyarbakır Havalimanı Yeni...
Finike'ye Güneş Enerji Santrali
Günay Güneş: Kalite Kadar İmaj da Önemli
Enerjisini Güneşten Alan "Kamelya"
Caminin Yüksek Faturasına Çözüm "Güneş"
İstanbul Modern'in Bahçesi...
Güneş Enerjisinde Hedefler Büyüyor
Rüzgar ve Güneş Enerjili Geleceğin...
Güneş Enerjisi ile Çalışan Bisiklet
Türkiye'nin İlk "Güneş Otobüsü"...
Kayseri OSB'de Güneş Enerjisine Geçiyor
2014’te Kurulan Güneş Enerjisi...
Yapı Kredi Leasing'ten Güneş...
Güneş Enerjisi Yarışmaları...
Otoparklarda Güneş Enerjisi...
Türkiye Güneş Potansiyelini...
Buderus Güneş Enerjisi Sistemleri...
Türkiye'de Üretilecek Güneş...
Güneş Enerjisi Sektörü İntersolar...
Türkler Asya'ya Güneş Santrali Kuracak
Winsa Güneş Enerjisiyle Üretecek
Yerli Güneş Paneline Çin'e...
EPDK, Güneş için Lisans Başvurularını...
Aydınlanmak için Tek Umutları Güneş
Zorlu Güneş Paneli Üretimi...
Diyarbakır'ın İçme Suyunun Enerji İhtiyacı Güneşten Karşılanacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sümerpark ile otobüs terminalinin ardından üçüncü Güneş Enerji Santrali’ni (GES) DİSKİ binası ve İçme Suyu Deposu’nda kuracak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sümerpark ile otobüs terminalinin ardından üçüncü Güneş Enerji Santrali’ni (GES) DİSKİ binası ve İçme Suyu Deposu’nda kuracak. Projeyle hem yenilenebilir enerji konusunda farkındalık oluşturulacak hem de DİSKİ binası ve İçme Suyu Deposu’nun enerji ihtiyacı kesintisiz karşılanacak.
Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali (DİŞTİ) GES projesini gerçekleştirerek kamusal kullanıma açık olan otogar binasının elektrik giderlerini sıfıra indirmeyi hedefleyen Belediye, geçen hafta Karacadağ Kalkınma Ajansı’yla protokol imzalayarak çalışmalara başladı. Söz konusu proje için 635.849 TL hibe alan, 1.388.292 TL’yi kendi bütçesinden karşılayacak olan Belediye, üçüncü GES projesini de DİSKİ İçme Suyu Deposu’nda hayata geçirmek istiyor. DİSKİ binası ve İçme Suyu Deposu’nun enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan proje, 1 milyon 245 bin 900 TL’ye mal olacak. DİSKİ hizmet binası içinde bulunan 5 bin 700 metrekarelik alandaki su deposu üzerine kurulacak proje maliyetinin 638 bin 268 TL’si (yüzde 51) Karacadağ Kalkınma Ajansı hibesi, geriye kalan 607 bin 631 TL ise (yüzde 49) Belediye bütçesinden karşılanacak. GES projesiyle günlük 400, yıllık ise 640.000 KW’lık enerji üretilecek ve DİSKİ’nin yıllık 256 bin TL’lik elektrik faturası karşılanacak. DİSKİ hizmet binası ve İçme Suyu Deposu’nun yüksek enerji ihtiyacı hem sürekli ve kesintisiz kaynaklardan sağlanacak hem de enerji maliyetleri düşülecek. Maliyetlerin düşürülmesiyle uzun vadede kent halkına düşük maliyetli su hizmeti sunulacak. 9 ay sürecek GES projesinin hayata geçmesiyle, bölgede yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik farkındalık artacak. Yeni projelerin hayata geçmesi diğer kurumlar ve işletmeler için cesaret verici bir örnek olacak. Çevre dostu teknolojilerin yaygınlaşmasıyla bölgede 'Yeşil Enerji Bölgesi' imajının oluşmasına, işletmelerin ve kuruluşların enerji maliyetlerini azaltmaya katkı sunacak. GES’lerin yaygınlık kazanmasıyla, bölgede bu teknolojilerin daha sağlıklı ve verimli olması için Yenilenebilir Enerji Test ve Uygulama Merkezleri’nin kurulması da bekleniyor. |