Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dev Proje için Geri Sayım Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’daki arıtmadan sonra kentin en büyük içme suyu arıtmasını Bornova’nın Kavaklıdere Köyü’nde kuruyor.

yapi.com.tr
Dev Proje için Geri Sayım Başladı

Kente yeni su kaynakları kazandırmak için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Baraj suyunu en kısa sürede kente verebilmek için Manisa Nuriye’de 16.5 milyon liralık yatırımla Sarıkız İçme Suyu arıtma tesisini 2011 yılında hizmete almıştı. Projenin kapsamında yer alan Kavaklıdere Arıtma Tesisi için de yapım çalışmalarını sürdüren İZSU, işin yüzde 35’ini tamamladı. 47.3 milyon liraya mal olan tesis, Tahtalı Barajı’nın suyunu arıtan Görece’deki arıtmadan sonra İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi olacak. Hürriyet'in haberine göre, tesisin bu yıl Eylül ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.

DSİ tarafından yapılan Gördes Barajı’ndan 2011 yılı Mayıs ayından itibaren su alarak kente verdiklerini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden günlük 92 bin metreküp suyu arıtarak Karşıyaka ve Bornova bölgesine veriyoruz. Kavaklıdere Arıtma Tesisi tamamlandığında Bornova ve Buca’nın tamamı Gördes Barajı’ndan su almış olacak" diye konuştu.

Kavaklıdere Arıtma Tesisi ve 2 deponun tamamlanmasıyla Gördes’in arıtılmış suyu, çapları 1.8 ve 1.2 metrelik çelik borularla Bornova ve Buca depolarına ulaştırılacak ve bu merkezlerden kentin kullanımına sunulacak. Çambel Pompa ve Depo tesisi ile suyun Buca ve Bornova’ya ulaşmasını sağlayacak 17 kilometrelik çelik boru hattını DSİ tamamlayacak.

Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin de tamamlanmasıyla, 120 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Gördes Barajı’ndan İzmir’e yılda 60 milyon metreküp su verilecek ve yılda 1 milyon kişinin su ihtiyacı karşılanacak. Geriye kalan 60 milyon metreküp su ise Akhisar, Saruhanlı ve Gölmarmara’daki 14 bin 890 hektarlık tarım arazisinin sulanmasında kullanılacak. Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi dağıtım yapısı, havalandırma havuzları, debi ölçüm odası, hızlı karıştırma, yavaş karıştırma, durultucu üniteleri, hızlı kum filtresi, ön ozonlama ünitesi, klorlama ünitesi, kimya binası, çamur susuzlaştırma binası, idari bina, klor temas tankı ve içme suyu depo ünitesinden oluşuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dev-proje-icin-geri-sayim-basladi_129274.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!