Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depremde Yıkılan Dündar Apartmanı Davası Kararının Gerekçesi Açıklandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan ve 38 kişiye mezar olan Dündar apartmanıyla ilgili 2’si tutuklu 3 sanıklı davada mahkeme 28 sayfalık gerekçeli kararını açıkladı.

yapi.com.tr
Depremde Yıkılan Dündar Apartmanı Davası Kararının Gerekçesi Açıklandı (Fotoğraf: AA)

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Şeyh Şamil Mahallesi'nde 6 Şubat depreminde yıkılan ve 38 kişinin ölümüne neden olan Dündar Apartmanı ile ilgili davada Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu müteahhitler İlhami Dündar ile Sercan Erbey’i 13 yıl 4’er ay hapisle cezalandırdığı, arsa sahibi Seydo Bozkaya’nın ise beraatına karar verdiği davada gerekçeli kararını açıkladı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre; mahkeme, sanıkların rolü açısında yapılan değerlendirmede; çöken binanın temellerinin, zemin üstü dükkan ve 4 katının sanık Sercan Erbey tarafından yapıldığının her iki sanığın kısmen ortak ifadeleriyle anlaşıldığını belirtti. Ardından binanın 10 kat olacak şekilde inşa edildiği, ancak bunun sanık müteahhit Sercan Erbey mi yoksa sanık İlhami Dündar tarafından mı yapıldığının ispat edilemediğine dikkat çekildi.

Projesiz, ruhsatsız ve kaçak olarak bilerek inşa ettiler
Binanın ruhsatsız, projesiz ve kaçak olmasının her iki sanık tarafından da bilindiğine vurgu yapılan gerekçeli kararda, sanık İlhami Dündar tarafından tamamlanarak sahiplerine teslim edildiği süreçte binada kullanılan malzemelerin yeterli olup olmadığını görecek ve bilebilecek durumda oldukları dikkate alındığında, iki sanığın yıkılan binanın yapım aşamasında kaçak olduğunu bildikleri, binanın projesiz olması ve ruhsatsız olması, kullanılan malzemelerin eksikliği, bu eksikliğe rağmen binanın yüksek katlı yapılması ve binaya fazladan yük binilmesi karşısında yıkılan binada kusurlu oldukları ifade edildi. Sanıkların ifadelerinin içeriği tam olarak ispat edilemediğinden kusur oranının ayır ayrı yapılmadığı ve her iki sanığın da ortak kusurlu olduğuna işaret edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremde-yikilan-dundar-apartmani-davasi-kararinin-gerekcesi-aciklandi_204999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!