Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

17 Ay Geçti İddianame Yok, Rapor Yok

Depremin üzerinden 17 ay geçmesine rağmen Antakya’da 31 kişinin hayatını kaybettiği Rana apartmanına ilişkin iddianame de bilirkişi raporu da tamamlanmadı…

yapi.com.tr
17 Ay Geçti İddianame Yok, Rapor Yok (Fotoğraf: ANKA)

Antakya’daki altı katlı Rana Apartmanı depremde yıkıldı, 31 kişi yaşamını yitirdi. Üzerinden yaklaşık 17 ay geçmesine karşın Rana Apartmanı’nın davasında iddianame düzenlenmedi; herhangi bir şüphelinin ifadesi alınmadı; Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden istenen bilirkişi raporu da tamamlanmadı.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; binada annesi ile babasını kaybeden Eren Can sürecin atıl kalmasına tepki göstererek depremden 20 gün sonra enkaz alanında olay yeri inceleme işlemi yapıldığını ancak can güvenliği ve enkaz kaldırma çalışmaları gerekçe gösterilerek numune alınmadığını belirtti.

12 Mart 2023 tarihinde yeniden olay yeri inceleme yapıldığını belirten ve buna karşın şüpheli ifadelerinin bile alınmadığına dikkat çeken Can, “KTÜ’den gelmesi gereken bilirkişi raporu bile aylardır tamamlanamadı. Kamu personellerine soruşturma izni verilmedi. Yargı sisteminin yavaşlığı ve adaletin gecikmesi acılarımızı daha da artırıyor.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/17-ay-gecti-iddianame-yok-rapor-yok_205248.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!