Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adalet Tartışmalarına Bilirkişi Raporları da Eklendi

Depremde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nın davasında firari sanıkları suçsuz gösteren bilirkişi heyeti, bu sefer de Sait Bey Sitesi için hazırladığı raporla 44 kişinin ölümünden sorumlu tutulanların tahliyesini sağladı.

yapi.com.tr
Adalet Tartışmalarına Bilirkişi Raporları da Eklendi (Fotoğraf: AA)

Yaklaşık bir buçuk yıl geçse de deprem davalarında adalet sağlanmıyor. Hazırlanan yeni bilirkişi raporlarıyla, yıkımdan ve can kayıplarından sorumlu tutulanlar birer birer aklanıyor. Kahramanmaraş’ta 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’nın yıkımına neden olmakla suçlanan firari sanıkları aklayan beş kişilik yeni bilirkişi heyetinin, Sait Bey Sitesi'nin yıkımından sorumlu tutulanları da akladığı açığa çıktı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Dulkadiroğlu ilçesinde kentsel dönüşümle yapıldığı halde yıkılan Sait Bey Sitesi'nde 44 kişi yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) yedi akademisyene bilirkişi raporu hazırlatıldı.

Birçok usulsüzlüğün sıralandığı raporda şu ifadeler kullanıldı: “A blok inşaatı tamamlandıktan sonra binanın asma kat bölmesi çelik konstrüksiyon ve betonlarla tamamlanarak bir kat haline getirilmiştir. Binaya, inşası sonrasında projelerinde bulunmayan işlemler yapılmıştır. Binanın taşıyıcı sistemini olumsuz etkilemiştir.”

Soruşturma sonunda sitenin müteahhidi Hasan Çam, şantiye şefi şüpheli Halil İbrahim Us, statik proje ve uygulama denetim görevlisi Yavuz Kaygısız, yapı denetim şirketi sahibi Halil Yıldız ile yapı denetim şirketi kontrol elemanı Melike Yıldız hakkında 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Ancak yargılama sürerken yeni bir bilirkişi raporu hazırlatıldı. 15 Temmuz 2024 tarihli raporda göre, sadece Hasan Çam asli kusurlu bulundu.

Sadece bir tutuklu sanık kaldı
Sait Bey Sitesi’nde dört yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, “Sanık Halil Yıldız'ın ve Yavuz Kaygısız’ın avukatı, mahkeme salonunda kendilerinden çok emin bir şekilde yaptığı savunmada gelecek bilirkişi raporuyla tahliye edileceklerini biliyor gibiydi. Hatta yaptıkları savunma gelen bilirkişi raporuyla neredeyse birebir aynı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelen raporda Halil Yıldız, Yavuz kaygısız, Melike Yıldız ve Murat Kaş asli kusurluyken gelen yeni raporda nasıl olduysa suç atfedilemez deniliyor. 44 kişi yaşamını yitirdi ve şu an sadece cezaevinde bir tutuklu sanık yer alıyor.” dedi.

Ezgi Apartmanı davasında da aynı heyet var!
Deprem felaketinde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nın davasında, hazırlanan yeni bilirkişi raporunda firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in “suçsuz olduğu” öne sürülmüştü.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalet-tartismalarina-bilirkisi-raporlari-da-eklendi_205730.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!