Tarihi Yapıların Tanıtımında...
700 Yıllık Darphane Binası...
Ankara Çubuk Barajı Gazinosu'nu...
İstanbul'da Barajlar Doldu
Tarihi Surda Büyük Gedik
500 Yıllık Tarihi Eseri Çaldılar
İstanbul'da Barajların Doluluk...
Koçali Barajı’nın İptali için Dava
Barajlardaki Su Seviyesinin...
12 Baraj Dünyayı Değiştiriyor
Tarihi Değirmen Bakımsızlıktan Yıkıldı
İstanbul'un Barajları Dolmaya Başladı
'İstanbul Barajlarının Yüzde 75'i Dolu'
İstanbul'da Baraj Doluluğu...
Atatürk Orman Çiftliği 22...
"4 Milyon Evi Kime Satacağız?"
Çevre Mühendislerinden Bakanlığa...
Mimarlar Unvanını Geri Aldı
Ankapark’a Bir Durdurma Daha
2014 Yılı Böyle Geçti!
Kadıköy Şantiyeye Döndü!
"Bırakmayın; Yoksa Pazarı Çin Kapar"
Bakan'dan 3. Havalimanı Açıklaması:...
'Kaçak Saray Davasına Müdahiliz'
TOKİ Başkanı: Cumhurbaşkanlığı...
Çubuk Barajı'ndaki Tarihi Yapılar Kaderine Terk Edildi
Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri yaptıkları basın toplantısıyla Çubuk barajında bulunan tarihi Çubuk Gazinosu'nun ile Atatürk’ün evinin atıl bırakıldığını ve bu yapıların yıkımla karşı karşıya kaldığını söyledi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Çubuk Barajı'ndaki baraj gazinosu atıl bırakılmış durumda. Atatürk’ün Çubuk barajına gittiği zamanlarda kaldığı bir ev de atıl durumda. Yeşillikler içerisindeki bu baraj bakımsızlıktan ve yatırım yapılmamaktan kaynaklı içler acısı bir durumda. Baraj gazinosunun tescillenmesi için çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.
Çubuk Baraj gazinosuna düzenledikleri gezi sırasında üzücü bir manzarayla karşılaştıklarını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, “Çubuk Baraj gazinosu terk edilmiş ve yok edilmeye bırakılmış, harap olmuş, her tarafı kırık dökük. Güvenlik olmasına rağmen hiçbir denetim yok. Mimarı, fransız mimardır. Özenerek yapılan bu yapının bugün yıkılması için bakımsızlığa terk edilmesi çok üzücü bir durum” dedi. Atatürk'ün Kaldığı Ev Candan, atıl bırakılan yerlerden birinin de Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan şarap fabrikası olduğunu söyledi. Fabrikanın fotoğraflarını gösteren Candan şöyle devam etti: “ Bira fabrikasının olduğu yerleşkede Şarap fabrikası da var. Fabrikanın hali de berbat durumda. TBMM Sosyal tesisleri için ASKİ tesislerini önerirken, bira fabrikası hariç bira fabrikası alanındaki yerleşkenin büyükşehir belediyesine devredildiği söyleniyor. AOÇ’de sadece doğal miras yok, doğal mirasla birlikte mimari ve kültürel bir miras da var. Şarap fabrikasının içinde şarapların konulduğu kuyular küv kapakları dahi sökülmüş durumda. Yıkılmasından endişe ediyoruz.” dedi. Şarap Fabrikası “Ranta açılacak” Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, ”Bugün de bir şey yaratmak yerine yok etme tahrip etme ve taklit etmeyle karşı karşıyayız. Çubuk Barajı çocukluğumuzda pikniğe gittiğimiz alanlardı. Bugünkü anlayış Ankara'ya ne kazandırıyor? Giriş kapıları ve saatleri de sahte. Bu kenti yönetenler kente hiçbir şey katmıyor” İfadelerini kullandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya ise “Çubuk Baraj gazinosu ve çevresinin ranta açılacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Neden artık barajda su toplanmıyor ve neden baraj atıl halde? Bu sorulara yanıt aramak gerekiyor” dedi. |