Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çevreciler ‘Uludağ’ Tepkisi

Yasa teklifi ile Uludağ'ın parsel parsel satılacağını edileceğini belirten Bursa Su Kolektifi, Ekoloji Birliği ve İklim Adaleti Koalisyonu yaptıkları ortak basın açıklamasıyla yasa teklifini protesto etti.

yapi.com.tr
Çevreciler ‘Uludağ’ Tepkisi

AKP Bursa Milletvekilleri tarafından hazırlanan Uludağ Alan Başkanlığı Yasa Teklifi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda iki gün süren görüşmelerin ardından, AKP'li ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilmişti.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; Bursa Su Kolektifi, Ekoloji Birliği ve İklim Adaleti Koalisyonu, Fomara Meydanı'nda, basın açıklaması yaparak yasa teklifini protesto etti. Ortaklaşa yapılan basın açıklamasında, “Uzun zamandır turizm sektörünün iştahını kabartan Uludağ için, Uludağ'ı talan etmek için aranan formül bulundu.” denildi.

Açıklamada, Uludağ'ın parsel parsel satılmasına göz yumulmayacağının altı çizilerek şöyle denildi:

“Milli Park sınırları içinde tek yetkili olan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün yetkileri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Uludağ Alan Başkanlığı'na devrediliyor. Milli Parklar Kanunu'na göre; milli parklar üzerinde tasarrufu olan bu iki bakanlıktan sadece birer üye komisyonda yer alıyor.

Sınırların Cumhurbaşkanlığı kararı ile değiştirilebilir olması bugün 2 bin hektar olsa da devamında 5 bin hektar belki de milli parkın tamamının Alan Başkanlığı ile yönetilmesinin önünü açıyor. Yaşanacak yıkımları kısa bir süredir alan başkanlığı sistemi ile yönetilen Kapadokya'dan tahmin ediyoruz. Bu kanun ile Uludağ'da koruma altındaki alanlar hızla ranta açılacaktır. Bursa'ya ihanet olan bu kanun teklifinin geri çekilmesini istiyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevreciler-uludag-tepkisi_193790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!