Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Borsanın Oyun Yeri Olarak Görülmesi gibi Bir Yanlış Algı Var"

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, "Türkiye için borsada işlem yapan şirket sayısı çok az. Borsanın oyun yeri olarak görülmesi gibi bir yanlış algı var. Spekülasyonlara fırsat vermeyecek yeni düzenlemelerin olduğunu da görüyoruz" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Borsanın Oyun Yeri Olarak Görülmesi gibi Bir Yanlış Algı Var"

Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen Borsa İstanbul&Reidin Uluslararası GYO Paneli'nde konuşan Aziz Torun, Türkiye’nin istikrara kavuşması, enflasyonun ve faizlerin düşmesiyle gayrimenkul sektörünün önemli bir ivme kazandığını belirterek, sektördeki kayıt dışının hızla kayıt altına alındığını söyledi. Torun, “Gelecekte vergi rekortmenleri gayrimenkul sektöründen çıkacak” dediğini hatırlatarak,  gayrimenkul sektörünün bu başarısının diğer sektörlere de örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gayrimenkul sektörünün geleceği açısından önemli ipuçları verdiğini dile getiren Torun, şöyle dedi:

”Turizm demek otel, turistik tesis demek. Ofis demek, yabancı şirketlerin Türkiye’ye gelmesi  demek. İstanbul ve Türkiye’nin bulunduğu lokasyon adeta dünyanın tam ortasında. Dünyanın tam ortasında bir çok ülkeye 4 saatlik uçuş mesafesinde. Aynı zamanda İstanbul'un bir çok şirketin operasyon merkezi olması nedeniyle yeni otel, kongre merkezi gibi alt yapı yatırımlarına  ihtiyacı var. Bütün bu yatırımların ancak GYO ‘lar ile yapılacağını düşünüyoruz”.

"İslami sermaye borsayla barışmalı"

Torun,  gelişen ve değişen Türkiye’de yaklaşık 300 milyon doların üzerinde bir  altyapı yatırımının söz konusu olduğunu ifade ederek, GYO’ların bu alt yapı yatırımlarında yer alabilmek için gerekli kaynağı bulmalarının en uygun yolunun halka açılmaktan geçtiğini söyledi. İslami sermayenin borsayla barışması gerektiğini vurgulayan Torun, “ Dünya Bankası ile Borsa İstanbul’nun İslami Finans Araştırma Merkezi kuracak olması  çok önemli bir adım. Bu merkez sayesinde geliştirilecek  düzenlemelerle  İslami sermayenin bugünün gerçeklerine uygun kurallarla borsaya girmesi sağlanmış olur” dedi.

Türkiye’de borsanın büyüklüğünün istenilen seviyede olmadığına dikkati çeken Torun, şöyle konuştu:

“1 trilyonluk bir borsa büyüklüğüne ulaşmamız gerekiyor. Türkiye’nin SPK Başkanımızın defalarca söylediği gibi borsada işlem yapan 1.000 adet şirkete ihtiyacı var. Gelişmekte olan bir Türkiye için borsada işlem yapan şirket sayısı çok az. Bunun nedeni de borsanın bir oyun yeri olarak görülmesi. Böyle yanlış bir algı var. Yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan bir güven sorunu yaşanıyor. Spekülasyonlara fırsat vermeyecek yeni düzenlemelerin olduğunu da görüyoruz“.

Torun, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, İslami hassasiyeti olan yatırımcıların da GYO’lara ilgisinin sağlanmasının çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/borsanin-oyun-yeri-olarak-gorulmesi-gibi-bir-yanlis-algi-var_112963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!