Ar-Ge Harcamaları 15 Milyar...
TÜBİTAK'tan Ar-Ge Laboratuvarlarına...
2014'te Enerjide Ar-Ge'ye...
"Türkiye'nin Sürüden Ayrılacak...
Özel Sektör Ar-Ge Merkezi...
Yenilikçi Fikirler Türkiye...
Çin'in Ar-Ge Bütçesi 164 Milyar...
Ar-Ge Harcamalarının Yarısı...
Ar-Ge Harcamalarının Payı Azaldı
XI. Teknoloji Ödülleri Öncesi...
TET Ar-Ge Proje Pazarı'nda...
"Cari Açığın Çözümü Ar-Ge"
Almanya AR-GE’ye Yılda 50...
TÜİK'in 2011 Yılı Ar-Ge Faaliyetleri...
1. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi Tamamlandı
Avrupalı Şirketlerin Kriz...
Çin Rekabeti Ar-Ge'yi de Vurdu
AR-GE de Çin'e Taşınıyor
İhracatçı şirketlerin araştırma ve geliştirme bölümlerini Asya’ya kaydırması Almanya’yı teknoloji çölü mü yapacak? Alman işadamları AR-GE’nin tüketiciye yaklaşmasının rekabet açısından taşıdığı öneme işaret ediyor.
2012'nin en çarpıcı trendi, Çin'de araştırma ve geliştirme (AR-GE) merkezi kuran Alman şirketlerinin artmasıydı. Piyasadaki başarının kilidi sayılan AR-GE çalışmalarının yurtdışına kaydırılmasının, en büyük kozlarından birinin Almanya'nın elinden alınması anlamına geldiğini iddia edenler haklı mı?
Audi'nin yeni inovasyon merkezi Pekin'de açıldı. Alman otomobil imalatçısı Asya araştırma merkezi için Çin başkentini seçti. Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler, 300 mühendisin bu merkezde Audi modellerini Uzakdoğu'nun ihtiyaçlarına adapte edeceğini söylüyor. Öncelikle yeni geliştirilecek modellerin Asya'da çok aranan uzatılmış versiyonları burada tasarlanacak. Çinli müşteri daha rahat ve yumuşak arka koltukta oturup bacaklarını uzatabileceği otoları tercih ediyor. Navigasyon sisteminde de harf ve sembollerin yerel dile uydurulması şart. Bütün bunlar, Audi'nin Pekin'deki araştırma merkezine düşen görevler. “Hepimiz aynı kanaatteyiz. Madem burada mal satıyoruz, öyleyse burada da teknik çevremizi genişletmeliyiz. Hepimiz aynı tecrübeyi edindik. Bunu yapmadığımız takdirde yerli şirketlerle rekabet edemeyiz ve arzuladığımız iş bağlantılarını kuramayız.” |