3. Havalimanının Uluslararası...
3. Havalimanının Yüzde 71’i Tamamlandı
Bakan Arslan 3. Havalimanı...
3. Havalimanının Yolcu Köprüleri...
3. Havalimanı için Tıraşlanan...
Dev Projenin Yüzde 61'i Tamamlandı
3. Havalimanı Tam Gaz
Madenler için Raporlama Komisyonu...
Madencilik Veri Bankası Kuruluyor
3. Havalimanı için 250 Milyon...
İkinci Pist Yıl Sonunda Bitecek
Danıştay'dan 'Bakır Madeni'ne Ret
3. Havalimanı'ndan 350 Noktaya Uçulacak
Zonguldak'ta Maden Ocağında Göçük
‘Madende Süreklilik Esastır,...
Uranyum Madenleri Ölüm Saçıyor
Madenler Birleşiyor
TMMOB Başkanı Koramaz: Kamu...
3. Havalimanı Konut Fiyatlarını Artırdı
3. Havalimanı'nın Graniti Van'dan
'3. Havalimanı Projesinde...
Bakandan 3. Havalimanı Açıklaması!
3. Havalimanı İnşaatı Havadan...
3. Havalimanı İnşaatı O Pazarı...
3. Havalimanının Ekonomik...
3. Havalimanı'nda Kargo Şehri...
3. Havalimanına Taşınma Bir...
3. Havalimanının Açılış Tarihi...
3. Havalimanı Maden Sahasını Genişletmek İstiyorlar
3. havalimanına malzeme üretmek amacıyla kurulması planlanan maden ocağı için 24 hektarlık alanın üç katına çıkarılması isteniyor.
Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı A.Ş.’ye maden ocağı yetmedi. Şirket 3. havalimanına malzeme üretmek amacıyla kurulması planlanan maden ocağı için 24 hektarlık alana “ÇED gerekli değildir” kararını almıştı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, şirket ocağı kurmadan büyütmeye karar verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran şirket 75.5 hektarlık kapasite artışı isteyerek ÇED sürecini başlattı. Çoğunluğu orman ve bozkır olan toplam 99.26 hektarlık arazinin tamamında malzeme üretimi yapılması planlanıyor.
Tesis de 4’e çıktı İGA Havalimanı AŞ, 3. havalimanı projesine malzeme üretmek için bakanlığa ilk olarak 2015 yılında maden ocağı için başvurdu. Çoğunluğu ormanlık ve bozkır olan 24 hektarlık arazi için “ÇED gerekli değildir” kararı aldı. Şirket sahadan malzeme alımı yapmaya başladı ancak tesisi henüz kurmadı. İki yıl sonra bakanlığa dün tekrar başvuran şirket havalimanı için 24 hektarın yetmediğini belirterek kapasite artışı istedi. Yani ruhsat aldığı alanın 3 katı fazlası için izin istedi. Toplam 99,26 hektarlık ruhsatlı alanın tamamında malzeme üretimi yapılması planlanıyor. Ayrıca 1 adet olarak planlanan ve henüz kurulmayan tesis sayısı da 4 adede çıkarılmak isteniyor. Alanda patlatma yöntemi de kullanılacak. Proje alanı Çiçekçiler Mahallesi’ne 1 km, Göktürk’e 2 km, Işıklar köyüne ise 3 km uzaklıkta. Proje kapsamında üretilen malzemenin tamamı 3. havalimanında kullanılacak. Ocağın havalimanı inşaatının tamamlanmasının ardından faaliyetine son verileceği belirtildi. |