3. Havalimanının Yüzde 71’i Tamamlandı
3. Havalimanının Yolcu Köprüleri...
3. Havalimanı için Tıraşlanan...
Dev Projenin Yüzde 61'i Tamamlandı
3. Havalimanı Tam Gaz
3. Havalimanı için 250 Milyon...
3. Havalimanı'ndan 350 Noktaya Uçulacak
3. Havalimanı Maden Sahasını...
İstanbul Yeni Havalimanı’nın...
İBB Havayolu Şirketi Kuracak
3. Havalimanı Konut Fiyatlarını Artırdı
3. Havalimanı'nın Graniti Van'dan
3.Havalimanı Çevresine Yeni...
Hollandalı Şirket 3’üncü Havalimanı...
3. Havalimanı İnşaatı Havadan...
3. Havalimanı İnşaatı O Pazarı...
Üçüncü Havalimanı’nda İlk...
"Üçüncü Havalimanı için 16...
Üçüncü Havalimanı İnşaatında...
Üçüncü Havalimanının Yüzde 25’i Tamam
Üçüncü Havalimanının Çatı...
Üçüncü Havalimanının Yüzde...
Üçüncü Havalimanının Enerjisi...
"Üçüncü Havalimanı Dünyadaki...
İstanbul’un Üçüncü Havalimanı...
3. Havaalanı İnşaatından Etkilenen...
Üçüncü Havalimanı için Dev...
"3. Havaalanı 70 Kotunda Olursa...
Üçüncü Havalimanı Planları Davalık Oldu
İşte 3. Havaalanını Durduran Aktivistler
3. Havaalanı için Acil Kamulaştırma...
3. Havalimanının Ekonomik Analiz Raporu Açıklandı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı şantiyesinde incelemeler de bulundu. Bakan Arslan incelemelerinin ardından Ekonomi ve Dış Politiks Araştırma Merkezi (EDAM)'ın hazırladığı “İstanbul yeni havalimanı ekonomik etki analizi" raporunu açıkladı.
DHA'nın haberine göre, programa Bakan Ahmet Arslan'ın yanı sıra, İGA İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, İGA Havalimanı işletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, İGA Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Cengiz, Cemal Kalyoncu, Sezai Bacaksız, Celal Koloğlu,Naci Koloğlu, Mehmet Nazif Günal katıldı.
“Haziran'da 30 bin çalışanın üzerine çıkacağız" Bakan Arslan, “Şu an yaklaşık 22 bin 500 kişi 3 vardiya esasına göre çalışıyor. Geçen yıl 23 binin üzerine çıktığı zamanlar oldu. 2017'de özellikle kış şartlarına göre belki 22 bin 500 ile devam edeceğiz ama süreç biraz daha ilerledikten sonra Mart-Nisan aylarında bu sayı artacak ve Haziran'da 30 bin çalışanın üzerine çıkacağız. Çıkmalıyız ki bu büyüklükteki bir havalimanını 2018'in ilk çeyreğinde birinci fazıyla insanımızın hizmetine, ülkemizin hizmetine sunmuş olabilelim" dedi. Arslan “Havacılığımız ve İstanbul Yeni Havalimanının ülkemize sağlayacağı ekonomik katkıyı, Bağımsız Uluslararası Araştırma kuruluşu olan EDAM'a yaptırdığımız ekonomik etki analiz çalışmasıyla daha somut bir hale geldi" diye konuştu, Yolcu sayısı 2018'in sonunda 230 milyon Bakan Arslan, “Özellikle uluslararası hava taşıma sektörünün son on yıllık büyüme rakamı dünya ortalamasında yüzde 5,6. Ancak, Türkiye'de aynı dönemde bu oran yüzde 14. Bu rakamlar sektörün finansal büyüklüğüne yansımış durumda. Ülkemizde 2002 yılında sektörün finansal büyüklüğü 2,2 milyar dolar mertebelerindeyken, 2015 sonu itibariyle 23,4 milyar dolar mertebesine gelmiş. Aynı durum sektördeki istihdam artışının da yaklaşık üç kata çıktığını yine sizlerle paylaşmak isterim" şeklinde konuştu. Bakan Ahmet Arslan geçen yıl 174 milyon yolcuya hizmet edildiğini ancak 2018 yılının sonuna doğru bu rakamın 230 milyonun üzerine çıkacağını söyledi. Birinci 2018 ilk çeyreğinde Arslan, “İstanbul Yeni Havalimanı, 150 havayolu şirketine 350'nin üzerinde destinasyona uçuş imkânı sağlayacak projeyi başlatmış olduk. Projenin özellikle 2018'in ilk çeyreğinde açılmasını öngördüğümüz 1. etabıyla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. 1. etapta 2 tane pist öngörüyoruz. 1 tanesi 3 bin 750 metre, 1 tanesi 4 bin 100 metrelik. Bu büyüklükler dünyada şu an A-380 dahil en büyük gövdeli uçakların inebileceği büyüklükte pistler. Bu iki piste aynı anada uçak inebilecek. Her iki pistin yanında yine kendi boyutlarında 'emergency' pistleri de yapıyoruz. Böylece 2 ana pist, 2 de pist karakterinde emergency pistleri de yapacağız. Böylece de 4 pistte aynı anda işlem yapıyor hale geleceğiz. Devamında, 2018'de hizmete girdiğinde şu anda Atatürk Havalimanı'nın 60 milyon olan yükünü buraya aldığımızda 90 milyon yolcuya hizmet edecek birinci etap havalimanına kavuşalım. Ancak biliyoruz ki ülkemizdeki gelişmeler, coğrafyamızdaki gelişmeler ve havacılık sektöründeki büyüme kısa sürede bu havalimanının kapasitesinin artırılması ve nihai hedef olan 150 milyon yolcu/yıl kapasiteli havalimanı. Ancak 150 milyon olarak öngörmüş olmamıza rağmen 200 milyona kadar hizmet edebilecek bir havalimanından bahsediyoruz. Kademeli olarak 200 milyona doğru giderken de 3. pistin de inşaatına devam edeceğiz. Yaklaşık1-1.5 yıllık periyotta 3. pisti de biz inşallah bitirmiş olacağız" şeklinde konuştu. |