Yük Konteynerinden Yaşam Ünitesi
Vefa Yurtdışında Yeni Ortaklıklar...
Dünyanın En Büyük Gecekondusu...
Steelife Gabon’daki Yeni Projesini...
Stüdyo Daireye Yasak Geldi!
Konut Fiyatları Arttı
Türkiye En Çok Parayı Ona Harcadı!
‘Konutlara Kimlik ve Numara Verilsin"
Konutta Yıllık Prim Yüzde 10
Vekon 60'dan Fazla Ülkeye...
"Sadece Enerji Üretimiyle...
Deprem Anında Evden Çıkmamak Mümkün
Binalardan Sağlanacak %30...
Steelife'nin 'Ekolojik Ev'i...
Steelife'den Gabon'a 564 Konutluk...
Hızlı Bir Kentsel Dönüşüm...
Steelife'den Depremzedeler...
"3 Ayda 1000 Konut Üretmeye Hazırız"
Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde çelik yapılara dikkat çekerek, “Ülkemizde depreme karşı alınabilecek önlemlerin başında çelik yapıları kullanmak geliyor” dedi. Aydın, 3 ayda 1000 konutluk üretim kapasiteleri ile kentsel dönüşümün hızla tamamlanmasına katkı sunabileceklerini vurguladı.
Vefa markası Steelife’ın Genel Müdürü mimar Bülent Aydın, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden geçen 14 yıl boyunca Türkiye’nin çelik yapılar alanında dünya ölçeğinde çözümler sunabilme noktasına ulaştığına dikkat çekti. Depreme karşı en güvenli yapı sistemi olan hafif çelik yapı sisteminin yüksek izolasyon değerleri, estetik ve konforlu çözümleri ile kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi için vazgeçilmez olduğunu kaydeden Aydın, hızlı bir kentsel dönüşüm için de hafif çelik yapıyı önerdi.
Az katlı yapılar ile sokaklarında gökyüzünün görülebildiği estetik, konforlu yaşam alanları vaat eden hafif çelik yapı sisteminin alternatifleri ile kıyaslanamayacak kadar kısa sürelerde inşa edilebildiğini ve böylece dönüşümün hızla gerçekleştirilebildiğini vurgulayan Aydın, 3 ayda 1000 konutu üretebilecek kapasiteye sahip olduklarının altını çizdi. Aydın, “Bu kapasite, Türkiye’deki diğer üreticilerin kapasiteleri ile birleştiğinde, bu alanda ülkemizi dünyada söz sahibi konumuna getiriyor. Buna rağmen hafif çelik yapı üreticileri olarak klasik yapı sistemlerinin gerekliliğini hiçbir zaman sorgulamadık. Dünya çapında kabul görmüş yapı sistemlerinin tümünün doğru projelendirme ve doğru uygulama yöntemleri ile ihtiyaçlara göre doğru şekilde tercih edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Özellikle az katlı yapılarda çoğunlukla çelik yapı sisteminin tercih edilmesi gerekiyor” diye konuştu. |