Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Steelife'den Depremzedeler için Çelik Ev Önerisi

Steelife, Van'daki depremzedeler için kalıcı konut olarak hafif çelik konstrüksiyondan inşa edilen konutlar önerdi. Steelife Genel Müdürü Bülent Aydın, Van'da kalıcı olarak yapılması önerilen çelik evlerin örneğini 2 günde kurduklarını, örnek konutun, 100 metrekare 3+1 olarak, dört çocuklu bir ailenin yaşayabileceği şekilde yapıldığını kaydetti.

yapi.com.tr / AA
Steelife'den Depremzedeler için Çelik Ev Önerisi

Steelife, Van'daki depremzedeler için kalıcı konut olarak hafif çelik konstrüksiyondan inşa edilen konutlar önerdi. Steelife'ın yazılı açıklamasına göre, TOKİ'nin kalıcı konut alternatiflerinden biri olarak incelediği ve özellikle Van'ın köylerinde inşa edilmek üzere projelendirilen çelik evler, 'hızlı' ve 'pratik' olarak kurulabiliyor.
    
Steelife Genel Müdürü Bülent Aydın, Van'da kalıcı olarak yapılması önerilen çelik evlerin örneğini 2 günde kurduklarını, örnek konutun, 100 metrekare 3+1 olarak, dört çocuklu bir ailenin yaşayabileceği şekilde yapıldığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın örnek konutu incelediğini ve beğendiğini aktaran Aydın, ''Kalıcı olarak önerilen çelik evlerin, sağladığı avantajlar sayesinde Van için ideal bir alternatif olacağını düşünüyoruz'' dedi.
Aydın, çelik yapıların üretiminin önemli bölümünün fabrikada tamamlandığına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
    
''Fabrikada teknik uzmanların gözetiminde, mühendisliğin öne çıktığı ve bu sistemin yaygın olarak kullanıldığı gelişmiş ülkelerden Türkiye'ye getirilerek yerel standartlara uyarlanan, tamamen bu sistem için özel olarak tasarlanmış otomatik makinelerde yapılan üretimler sayesinde hatalar neredeyse sıfırlanıyor. Dolayısıyla bugün klasik sistemlerle inşa edilen yapılarda karşımıza sorun olarak çıkan standart yoksunluğu, denetimsizlik problemi de ortadan kalkıyor. Binanın şantiyedeki üretim sürecine sadece montaj ile devam ediliyor. Montaj süreci ise fabrikadan giden parçaların birleştirilmesinden ibaret oluyor. Şantiyede herhangi bir kişinin inisiyatif kullanma olasılığı ortadan kalkıyor. Böylece bir yapının üretim serüveni, belirsizliklerle dolu bir macera olmaktan çıkıyor.''

Çelik yapıların yüksek üretim ve kurulum hızı sayesinde özellikle afetler sonrasında afet bölgesinin yeniden yaşama dönmesine katkı sağladığını belirten Aydın, fabrikadaki üretim hatlarında yapılan üretimin ardından şantiyeye sevk edilen binanın tamamen vida ve cıvata bağlantıları ile hızla kurulabildiğini kaydetti.

Aydın, Türkiye'deki yapılarda çelik kullanım oranlarının düşük seviyede bulunduğuna, Avrupa ve İskandinav ülkeleri ile Amerika, Kanada, Japonya ve Avustralya'da çelik kullanımının oldukça yaygın olduğuna değindi.
Türkiye için bina kalitesinin en önemli ayağını depreme dayanıklılığın oluşturduğunu vurgulayan Aydın, çelik yapı sisteminin ahşap sistemden 21, betonarme sistemden ise 10 kat daha esnek olduğuna dikkati çekti.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/steelifeden-depremzedeler-icin-celik-ev-onerisi_89815.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!