İnşaatta "Katar" Tedirginliği
Katarlı Bakan: Biz Kaybedersek...
MÜSİAD'dan Katar Açıklaması!
Gayrimenkulde Katar Endişesi
Katar Krizinin Enerjiye Yansıması...
Fitch Ratings'ten Katar Açıklaması
Krizin Perde Arkasında 'Enerji' Var
Katar’ın Dünyada 335 Milyar...
Katar ile Kriz Türk İnşaatçıları...
Katar’daki İşleri 5 Milyar Doları Buldu
Katarlı İş Adamı Bodrum'dan...
Yapı Fuarı 40. Yılında Kuzey...
Katar Enerjide İşbirliğine Açık
Katar'da ilk Türk Hastanesi Açıldı
Türkiye ile Katar arasında...
Tekfen İnşaat'tan Katar'da Proje
Tarlabaşı Projesi Katarlı...
Türkiye ile Katar Güneş Enerjisinde...
Katar Alternatif Olamaz!
Katar ile Önemli 'Gaz' İşbirliği
Vekon’a Katarlı Ortak
170 Milyar $’lık Katar Fırsatı
Bugüne kadar Katar’da havalimanı, otoyollar, stadyumlar, metro ve konut inşatlarında 13 milyar dolarlık taahhüt işine imza atan Türk şirketleri, şimdilerde gözünü 5 yıl sonra yapılacak Dünya Kupası’na çevrildi.
Hürriyet'in haberine göre, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için 170 milyar dolarlık yatırım bütçesi ayıran Katar’ın ticaretinden daha fazla pay almak isteyen Türk şirketleri, Doha’da düzenlenen Expo Turkey By Qatar Fuarı’na adeta çıkarma yaptı. Fuarın organizatörü Medyacity Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Türk şirketlerinin bugüne kadar Katar’da tamamladığı 12.5-13 milyar dolarlık taahhüt işleri olduğunu 7.5 milyar dolarlık taahhüt işinin de devam ettiğini belirtti. Katar’ın yurtdışında en fazla yatırım yaptığı 4’üncü ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Kurt, önümüzdeki dönemde Katar’la Türkiye arasındaki sanayi yatırımlarının artırılmasını planladıklarını ifade ederek, “2014 yılında iki ülkenin ortak olarak üçüncü ülkelerde yatırım yapmasına yönelik imzalanan protokol kapsamında bir fonda oluşturulmuş durumda. Amacımız; Türkiye ile Katar arasında sürdürülebilir ekonomik bir model oluşturmak” dedi.
Kurt, şöyle konuştu: “Katar’ın dünya kupası için gerçekleştireceği yatırım değeri toplamda 170 milyar dolar, yapacağı 11 stat ise 3.5 milyar dolar ile yüzde 2’sine denk geliyor, organizasyonel harcamalar ise yüzde 3-4’lük bir bölümü oluşturacak.” |