Katarlı Bakan: Biz Kaybedersek...
Gayrimenkulde Katar Endişesi
Katar Krizinin Enerjiye Yansıması...
Fitch Ratings'ten Katar Açıklaması
Krizin Perde Arkasında 'Enerji' Var
Katar’ın Dünyada 335 Milyar...
Katar ile Kriz Türk İnşaatçıları...
Katar’daki İşleri 5 Milyar Doları Buldu
170 Milyar $’lık Katar Fırsatı
12 Yılın Ardından Dünyanın...
Dicle Üniversitesi Bitkisel...
Enerjide Tasarrufun Yolu Teknolojiden...
Katar'da ilk Türk Hastanesi Açıldı
Türkiye ile Katar arasında...
Tekfen İnşaat'tan Katar'da Proje
Tarlabaşı Projesi Katarlı...
Türkiye ile Katar Güneş Enerjisinde...
Katar Enerjide İşbirliğine Açık
Türkiye'nin stratejik önemine işaret eden Katar'ın eski Başbakan Yardımcısı Al-Attiyah, Türkiye'yi enerjinin geleceğiyle ilgili işbirliği ülkelerden biri olarak gördüklerini söyledi.
Katar'ın eski Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Dr. Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah, Türkiye'nin Ortadoğu'da çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Katar ve Türkiye'nin ekonomi, ticaret ve politika alanında ortaklıkları bulunuyor. Türkiye'yi enerjinin geleceğiyle ilgili işbirliği yapılabilecek en önemli ülkelerinden biri olarak görüyoruz." dedi.
Al-Attiyah yaptığı açıklamada, dünyanın enerji ihtiyacı bakımından çok zor bir döneme girdiğini, 2 milyar insanın da hala enerjiye erişemediğini söyledi. Enerji alanında Türkiye'nin stratejik konumuna işaret eden Al-Attiyah, "Türkiye'nin Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bir enerji kapısı olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin yeterli enerji kaynağı olmayabilir, ama bu konuda çok stratejik bir rol oynayabilir. Türkiye'nin coğrafi olarak Asya ve Avrupa arasında bağlantı kuracak ana bir kapı ve en iyi yol olduğuna inanıyorum." diye konuştu. Al-Attiyah, Türkiye'nin üç denize kıyısı olması nedeniyle, Karadeniz ve Doğu Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapılabileceğini ifade etti. Hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip olan Türkiye'nin, Ortadoğu'da çok önemli bir ülke pozisyonunda bulunduğunu belirten Al-Attiyah, "İki ülkenin ilişkileri çok güçlü. Katar ve Türkiye'nin ekonomi, ticaret ve politika alanında ortaklıkları bulunuyor. Bu nedenle Türkiye'yi enerjinin geleceğiyle ilgili işbirliği yapılabilecek en önemli ülkelerden biri olarak görüyoruz." diye konuştu. 'OPEC, anlaşmanın süresini uzatabilir' Al-Attiyah, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) 6 ay süreyle geçerli olacak petrol üretimini kısma kararının süresinin uzatılması için ülkelerin yeniden anlaşabileceğini belirtti. Bugünkü petrol üretimine bakıldığında, kaya petrolüne karşılık konvensiyonel üretimin sürdürüldüğünü belirten Al-Attiyah, "petrol petrole karşı" durumunun oluştuğunu söyledi. Al-Attiyah, petrolde arz ve talep dengesinin sağlanmasının uzun zaman alabileceğini dile getirerek, "Bu zaten petrol döngüsü içinde normal bir durum. Biraz sabırlı olmamız lazım. Kaya petrolü ve konvensiyonel petrolün birbirine karşı hareketini yıllar içinde incelemeliyiz. OPEC, bu stabilizasyonu yapabilecek güçte. Sadece biraz zaman gerekiyor." dedi. |