Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hacı Ömer Apartmanı Müteahhitlerine Dava

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta 69 kişinin hayatını kaybettiği Hacı Ömer Apartmanı'nın müteahhitleri, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olmak' suçundan yargılanacak.

yapi.com.tr
Hacı Ömer Apartmanı Müteahhitlerine Dava (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Hacı Ömer Apartmanı'nın yıkılması sonucunda 69 yurttaş yaşamını yitirmişti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca Hacı Ömer Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; hazırlanan iddianamede 69 yurttaşın adı 'ölü' sıfatıyla yer alırken, 26 kişi müşteki ve müteahhitler Atilla Öz, Çetin Kurt, İsmet Koyuncular, Tevfik Tepebaşı ve Süleyman Kemal Duyar şüpheli olarak yer aldı. Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz, ayrıca bin 400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi davasında da yargılanıyorlar.

İddianamede, binanın kolonundan alınan örnekler üzerinde yapılan incelemede beton kalitesinin elle un ufak edilebilecek kadar kötü olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Alınan raporda ayrıca kullanılan betonun içinde bolca deniz taşı çakılı da tespit edildiği ve demirlerin tamamının nevrüzsüz olduğunun da tespit edildiği belirtildi. Şüpheliler, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedikleri iddianamede yer aldı.

Savcılık, Atilla Öz, Çetin Kurt, Tevfik Tepebaşı, İsmet Koyuncular ve Süleyman Kemal Duyar'ın, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olmak' suçundan ayrı ayrı 2 yıl 8'er aydan 22.5'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edildi. Sanıklar, 2 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haci-omer-apartmani-muteahhitlerine-dava_205186.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!