Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmsad ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan Kent Çalıştayı

Türkiye İMSAD ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, Kentsel mimarinin özgünleştirilmesi ve kentlerin yerel kimliklerinin öne çıkarılması amacıyla düzenlenen Kentsel Estetik Çalıştayı gerçekleştirildi.

yapı.com.tr
 İmsad ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan Kent Çalıştayı

Açılış konuşmasını yapan Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “Bugün dünyadaki kentsel dönüşüm başarı hikayelerini hepimiz görüyoruz. Buradan çıkacak çalışma sonrası belki dünyaya örnek olacak bir projeye imza atacağız. Buraya kentsel mimarimizin özgünleştirilmesi, sürdürülebilir kentsel estetik bütünlüğe ulaşılması için neler yapmalıyız ve nasıl yapmalıyız bunları konuşmaya geldik. Çalıştayımızın hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ise, şunları söyledi: “Nitelikli mimariden uzak, rant kaygısıyla üretilen her yapı ve her kentsel alan çözümü, kültürel ve estetik değerlerden yoksun, sağlıksız ve kimliksiz yaşam yerleri anlamına geliyor. Hızlı kentleşmenin sonucu olarak ülkemizde de bu anlamda sıklıkla çarpık ve düzensiz yapılaşmalar oluşuyor. Bu itibarla yaşanabilir, sürdürülebilir, kaliteli kentsel mekanların belirli bir düzende veya planda gerçekleştirilmesi gün geçtikçe daha da önemli hale geliyor. Bu doğrultuda, doğal, kültürel ve yapılı çevresiyle kendine özgü estetik bir çekiciliğe ve kentsel imaja sahip yerleşmelerin oluşturulması, aynı zamanda kentin sosyo-kültürel kimliğinin sürekliliğinin sağlanması adına neler yapılabileceğini tartışmak, ortaya yeni fikirler koymak adına Kentsel Estetik Çalıştayı’nı gerçekleştirmek amacıyla burada toplandık.”

Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Aytek İtez de, “Kentlerin bir kimlik kazanması ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir şekilde aktarılması amaçlı kent dokusuna özgü, mimari ve şehircilik açısından değer taşıyan yapıların korunması önem arz ediyor. Bu şekilde tarihi ve kültürel değerler kentlerin kendine özgü kimliklerini kazanmasında önemli bir katkı sağlayacak. Tüm bu değerler korunurken yeni yapılacak yapıların kentsel estetik bütünlüğünü bozmayacak, fakat taklitgibi gözükmesini de engelleyecek yaklaşımlar doğrultusunda ele alınması gerekir” dedi.

Sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu

Kentsel Estetik Çalıştayı’nda ortaya çıkacak değerli fikir ve önerilerin gelecek nesillere taşınması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda çalıştay katılımcıları “Planlama ve Proje/Tasarım Kriterleri, Malzeme, Standartlar ve Mevzuat, Finans/Teşvik, Uygulama ve Proje Yönetimi, Sorumluluk/Denetim, Ülkemizdeki Yerel, Bölgesel, Mimari Kimliklerin Belirlenmesi” konularında çalışma gruplarına ayrılarak sorunlar ve çözüm önerileri üzerine çalışma yürüttüler. Çalışma gruplarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, belediyelerden, sivil toplum örgütlerinden, mimarlık ve müşavirlik ofislerinden, müteahhitlik firmalarından ve sektör paydaşı kurumlardan temsilciler yer aldı.

Çalışma gruplarında, belirlenen konularda genel olarak bina cephelerinde yapılan hatalar tespit edilerek, yaşanan sorunlara çözüm önerileri getirildi. Çalıştayın sonunda ise en önemli sorunlar ve bunların çözüm önerileri konusunda çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-imsad-ve-cevre-sehircilik-bakanligindan-kent-calistayi_137921.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!