Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Form Size Tanıdık Geliyor mu?

Barselona merkezli mimarlık pratiği Nabito'nun, İstanbul'da gördükleri bir 'yangın merdiveni'nden esinlenerek tasarladıkları 'merdiven gökdelen' tasarımı Abu Dhabi'de hayata geçiyor. Bürodan yapılan açıklamada, farklı kademelerde bahçeler de öngören bu göz alıcı 'spiral' gökdelenin inşaası için görüşmelerin sürdüğü, ancak detayların açıklanması

yapi.com.tr
Bu Form Size Tanıdık Geliyor mu?

Görseller: Nabito

Barselona merkezli mimarlık pratiği Nabito'nun, İstanbul'da gördükleri bir 'yangın merdiveni'nden esinlenerek tasarladıkları 'merdiven gökdelen' tasarımı Abu Dhabi'de hayata geçiyor. Bürodan yapılan açıklamada, farklı kademelerde bahçeler de öngören bu göz alıcı 'spiral' gökdelenin inşaası için görüşmelerin sürdüğü, ancak detayların açıklanması için erken olduğu söylendi. Tasarımı CNN'e değerlendiren Nabito kurucu ortaklarından Alessandra Faticanti, dikey binaların pragmatizmiyle yatay şehir peyzajının romantizmini karıştırdan 'yatay bir gökdelen' tasarladıklarını söyledi.



Faticanti, 'sürdürülebilirlik'in tasarımın en önemli girdilerinden biri olduğunu; tasarım konseptlerini ise konut ve ofis fonksiyonlarını kamusal kullanımla olabildiğince harmanlamak üzerine kurduklarını sözlerine ekledi. Tasarım fikrinin, yeni tamamladıkları bir binanın açılışı için geldikleri İstanbul'da ortaya çıktığını aktaran Faticanti, "Hemen yanımızdaki bir binaya asılı duran spiral merdiven, bizi gerçekten çok şaşırttı. Formuyla iligili espriler dönmeye başladı; onu nasıl bir binaya dönüştürebileceğimizi düşündük" dedi.



'Yangın merdiveni' gökdelen, 'yenilikçi' mimarlığı teşvik etmek amacıyla kurulmuş kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan New York merkezli Storefront for Art and Architecture'nin ve 'online' bir mimarlık platformu olan Architizer'in birlikte düzenlediği 'Total Housing' yarışmasının kazananlarından da biriydi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-form-size-tanidik-geliyor-mu_85878.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!