Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

WOHA İstanbul'a Geliyor

Sürekli evrim ve yenilik ortaya koyarak her projelerinin potansiyeline özgü tepkiler yaratan dünyaca ünlü mimarlık ofisi WOHA'nın kurucu ortakları Wong Mun Summ ve Richard Hassell, Yapı-Endüstri Merkezi'nin konuğu olarak İstanbul'a geliyor. Arçelik ana sponsorluğunda 10 Şubat 2011'de Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan "Son

yapi.com.tr

Toplantılar

WOHA İstanbul'a Geliyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Şubat 2011 19:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi tarafından, Arçelik ana sponsorluğunda.
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

BR>Wong Mun Summ ve Richard Hassell (WOHA) Hakkında

WOHA, 1994 yılında Wong Mun Summ ve Richard Hussel tarafından Singapur’da kuruldu. Güneydoğu Asya’da yer alan bir mimarlık ofisi için görülmemiş sayıda ve nitelikte mimari ödüle sahip olan bu pratik, uluslararası anlamda prestijli projeler üretirken, mimarlık eğitimine ve profesyonel oluşumlara aktif olarak katkıda bulunmaya da devam ediyor.



Özgül pratikleri dahilinde sürekli evrim ve yenilik içererek projeler ortaya koyan WOHA ekibi, her projeyi bütünsel bir vizyonla ele alıyor. Ekip master planlama, mimarlık, iç mekan tasarımı, peyzaj tasarımı, aydınlatma ve mobilya tasarımı gibi mimarlık sürecinin tüm bileşenlerini ele alan bir üretim kurgusuna sahip…

WOHA, yerel bağlamda ve geleneksellikte oluşturduğu güçlü farkındalık ile çağdaş mimarlık formlarının ve düşüncelerin iç içe geçmiş, özgün bileşimlerini yaratıyor. Öte yandan pratiğin sürdürülebilir mimarlık üretimine ve duyarlı mekanlar oluşturma sürecine karşı bağlılığı da, çalışmalarında ön plana çıkan bir diğer ilke oluyor.

Summ ve Hussel diğer yandan da Singapur’da profesyonel etkinliklere katkıda bulunuyor. Örneğin Wong Mun Summ, 1999 – 2005 yılları arasında Singapur Kentsel İyileştirme Kurumu Yönetim Kurulunda görev alarak, kente yönelik büyük kalkınma önerileri üzerine tasarım danışmanlığı verdi. Richard Hassell da “DesignSingapore” Konseyi ile Singapur Yapı ve İnşaat Kurumu’nda yönetim kurulu üyesi olarak katkılarını sürdürüyor. İkili Avustralya, Hong Kong, A.B.D ve İngiltere’deki üniversitelerde de ders veriyor.

Son dönemde tamamlanan WOHA projeleri arasında şunlar sayılabilir: “Newton Suites” ve “1 Moulmein Rise” Konut Blokları / Singapur; Alila Villas Uluwatu Resort / Bali; “The Met” Yüksek Yoğunluklu Konut / Bangkok; “Stadium MRT” ve “Bras Basah MRT” Aktarma İstasyonları / Singapur; Crowne Plaza Hotel / Changi Havaalanı; InterContinental Sanya Resort / Çin ve Singapur Sanat Okulu.

Ekibin kazandığı ödüller arasında ise 2007 Ağa Han Mimarlık Ödülü, 2010 Uluslararası RIBA Ödülü, 2010 Uluslararası Gökdelen Ödülü (International Highrise Award) ve Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri bulunuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/woha-istanbula-geliyor_85051.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!